SMA hastası 20 günlük Karan Reis için Karasu, topyekun destek kampanyası oluşturmuş ve kesin tedavisi için ihtiyaç olan 1 milyon 820 bin dolar toplanmıştı. Reis ailesi, bebeklerini tedavisi için de 15 Haziran’da Almanya’ya gitmişti.

Baba Özkan Reis, tedavi sürecinin 2 ayını geride bıraktıklarını belirtti ve “Haziran ayında tedavi için Türkiye’den ayrıldık. Almanya’ya vardıktan bir hafta sonra da ilaç tedavimiz başlamıştı. Ardından iki aylık bir kontrol süreci başladı. Bununla beraber kortizon tedavisi de devam etti” dedi.

Baba Reis, “İki aylık tedavi sürecinin bitmesinin ardından doktorumuz üç haftalık bir izin verdi. Üç hafta sonra Almanya’ya döneceğiz ve 6 aylık tedavi sürecimizin kalan 3 buçuk ayını da devam ettireceğiz. Kontrollerin süresine göre ayda bir Almanya’ya gideceğiz. Tedavi toplam 6 ay kadar sürecek” diye konuştu.

“Karasu halkına çok teşekkür ediyoruz. Karasu’da toplanan bu para gerçek anlamda büyük bir paraydı” diyen Özkan Reis, “Almanya’ya gittiğimizde bize herkes bu parayı bu kadar kısa sürede nasıl toplayabildiğimizi sordu. Bu sürede asıl kahraman Karasu halkı ve tüm bağışçılarımızdır. Bu kampanya, diğer SMA hastalarına da hem cesaret hem örnek oluşturdu” ifadelerini kullandı.