Karasu’da özel eğitim uygulama okullarının 1.kademesi İhsaniye Mahallesi’ndeki okul binasında devam ederken 2.kademe binasının inşaatı da Yeni Mahallesi’nde tamamlanmak üzere. Temmuz ayında teslim edilmesi beklenen okulda eğitim 2024-2025 döneminde başlayacak.

2.kademe okulunun binası 40 odadan oluşacak. Okul bünyesinde 8 derslik, doktor odası, hemşire odası, hasta bakıcı odası, veli bekleme salonu, idari odalar, konferans salonu gibi hizmet odalarından oluşan komplike bir bina olacak. İki yıl önce başlayan bina, Temmuz ayında Milli Eğitim’e teslim edilmesi bekleniyor.

3.KADEME İÇİN GELECEKLER

Karasu’ya 3.Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun da kazandırılması için girişimler yapıldı. Bakanlıktan gelecek olan müfettişlerin 3.kademe olması için düşünülen okul binasını gezecekler ve bir rapor hazırlayacaklar. Raporun uygun görülmesi halinde ise 3.Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu, Karasu’ya kazandırılacak.

3.Kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun ilçeye gelmesiyle özel eğitim alanında kuzey bölgesinde özel eğitim alanında önemli bir aşama kaydetmiş olacak. Böylece Karasu, kuzey ilçeleri arasında ilk, orta ve lise kademelerinin bağımsız okullarda eğitim veren ilk ve tek ilçe olacak.

1.Kademe

2.Kademe

3.Kademe

Editör: Nevtan Angün