Uğur Büyük'ün "Karasu Belediyesi sandalye olayı" başlıklı köşe yazısı

Genel seçimler sebebiyle ilçemizle yeterince ilgilenme fırsatımız olamadı. Fakat geçen hafta duyduklarımız bizleri epey şaşırttı diyebilirim. Başka herhangi bir belediyede örneği olmayan saçma sapan bir uygulama başlamış belediye hizmet binasında.

Merak edip sorduk soruşturduk gerçekten doğruymuş. Belediye yönetimi kararı ile birimlerdeki masaların önündeki vatandaş geldiğinde otursun, derdini talebini, isteğini görüşlerini anlatsın diye oturabilsin diye konulan sandalyeler kaldırılmış. Gerekçe nedir diye sorduk… Personel, oturan vatandaşlarla zaman kaybediyormuş, arkadaşları, akrabaları zaman zaman ziyaret ediyormuş. Vay arkadaş bu nasıl bir Hitler tarzı yönetim şeklidir.

Hangi sosyal belediyecilik anlayışında var böyle bir şey kamuoyuna soruyorum. Yaşlı vatandaşlarımız var, engelli vatandaşlarımız var bir işlem için belediyeye gittiklerinde saatlerce ayakta mı bekleyecekler? İmar işleri var mesela. Proje sahibi saatlerce ayakta mı duracak? Evlilik işlemleri var, defterler yazılırken ne yapacak bu insanlar?

Bu arkadaşlar işleyen bir organizasyon kurmayı, hiyerarşik bir yapı oluşturmayı, belediyenin kurumsal bir kimlik oluşturmasını çok yanlış anlamışlar. Eğer istedikleri despot faşizan bir yönetim anlayışı ise bir önerim var.

Personeli disipline etmek mi istiyorsunuz? Bunun bir tık ilerisi personelin ayağına elektronik kelepçe takmak. Birimlerinden uzaklaştıklarında verirsiniz elektriği nasıl fikir?