Karasu Devlet Hastanesi’nde Organ Bağışı Haftası nedeniyle anlamlı bir organizasyon düzenlendi. Hastanede açılan stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirmeler yapıldı ve organ bağışının önemi vurgulandı.

EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU

Hastane Başhekimi Uzm.Dr.Oğuzhan Bodur, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Türkiye’de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta. Özellikle böbrek, kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyor. Bunu ancak bağışçı sayımızı arttırarak engelleyebiliriz. Bir kişinin bağışı tam sekiz kişiye umut olabilir. Bilgi almak veya bağış yapmak için hastanemiz Organ Bağış Birimine başvurmanız yeterli olacaktır. Bu vesileyle sadece bu hafta değil her zaman için bilgilendirme ve bağış işlemleri için tüm halkımızı Organ Bağış Birimimize davet ediyoruz” dedi.

BAŞVURULAR YAPILDI

Düzenlenen programda hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde ‘Bir bağış bir umut’ sloganıyla açılan stantta ikramlıklar dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı. Hastane giriş kapısı önünde personellerin katılımıyla kalp figürü oluşturarak günün önemine bir kez daha dikkat çekildi. Organ bağış birimine başvuran personeller ve hasta yakınlarının bağış işlemleri yapıldı. Kendilerine bağışları için teşekkür edilerek bu anlamlı gün anısına hastane Organ Bağış Birimi tarafından hazırlanan el yapımı anahtarlıklar da hediye edildi.