Karasuspor yaklaşan bal heyecanı öncesi çalışmalarına devam ediyor. Bu güne kadar bir hazırlık maçı oynayan sarı kırmızılılar, geçen hafta içinde yaptığı çalışmalar içinde, Çanakkale Zafer’ini takım halinde kutladılar. Karasu çalışa dursun bal liginin içinde neler olacak? Bu ligin oynanacağı kesin. Bundan sapma yok. Merak edilen konu 17 Nisan’da başlaması beklenen bal liginin içinde neler olacak? Lig nasıl oynanacak? Ligden illerden takım düşecek, Bal liginden TFF 3 nasıl çıkılacak? Bu soruların karşılığı bu yazıyı siz okurken, hala belli olmuş değildi. Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, bir bilen olarak bal liginin statüsü konusunda çalışmaların sürdüğü yolunda bilgiyi spor kamuoyunla paylaştı. Bizde bu paylaşılan bilgiler eşliğinde bal liginin statüsüne kilitlendik. Balda Karasu dışında kalan takımlar ne yapıyor? Erenlerspor, Hendekspor, Sapanca Gençlik kurdukları güçlü, hedef peşinde koşacaklarına inandıkları oyuncularıyla bol, bol özel maç yapıyorlar. Bunlara Pamukova 1968 takımının da bayağı maç oynadığı bilgilerini eklemek gerek. Serdivanspor ise gecen hafta ilk hazırlık maçını oynadı. Bu günde Düzce Çilimli ile ikinci maçını oynayacak. Karasuspor’un bundan sonraki çalışmaları içinde ortaya koyacağı icraatlar, oynayacağı hazırlık maçlarının röntgenini Karasu Öncü’nün Spor Müdürü Ramazan Marmara çekecek bizde onun vereceği bilgiler eşliğinde önümüzdeki sayıda daha detaylı bir Karasuspor bilgilerini sizinle buluşturacağız.

Titanik gibiyiz

Ünlü, filimler konu olan Titanik gemisinin hikâyesini bilirsiniz. Bilmiyorsanız eğer, bir bilenden dinleyin. Günün şartlarına göre yapımı ile ün salan gemi daha ilk seferinde batar. Bir facebook dostum olan Salih Tali’nin bu güne ışık tutan titanik üzerinden yaptığı benzetmeyi sizinle paylaşma gereği duydum. Titanik gemisi gibiyiz. Gemi batarken bile Odasını terk etmek istemeyen huysuz bir kaptan, geminin battığını herkese duyurmak için çırpınan yolcular ve Gemi batarken bile her şey normalmiş gibi çalmaya devam eden Orkestra. Valla çok güzel bir saptama. Neyi anlatmaya çalışıyor diyerek, bu sorunun yanıtını bulmayı, benim ve de Karasu Öncü okurlarının önüne koyuyorum.

Liverpoollu Sadio Maneye bakar mısın?

Liverpoolun Senegalli oyuncusu Sadio Mane kendi ülkesinin fakir insanlarına kazandıklarından pay uzattığını okuyunca duygulandım. Genel anlamda Afrika kökenli oyuncuların futboldan kazandıklarını, ülkesinin fakir insanları ile paylaştığı birçok örnekleriyle karşımıza çıkar. Mesela bir zamanlar GS’da forma giyen fildişi sahil yolumuza devam edelim. Didier Drogba futboldan kazandıklarını, halkıyla paylaşan oyuncu olarak ülkesinde halk kahramanı olarak anılır. Ne dersiniz bizde de halk kahramanı çıkar mı? Neyse biz Sadio Mane ile anlatacaklarımıza derinlik katmaya devam edelim. Mane Senagal’ın en fakir mahallesinde yaşayan fakirlere her ay alık 75 EURO veriyor. Nerdeyse tüm kazancını fakir halkıyla paylaşan Sadio Mane bakın bu konuda neler diyor? Lüks evlere, arabalara ihtiyacım yok. Hayatın bana verdiklerini HALKIMLA PAYLAŞMAK EN BÜYÜK ZENGİNLİKTİR. Ezilen fakir ülkelerin dışarıya ihraç ettiği oyunculardan sadece ikisidir bu gün benim sofranın üzerine bıraktığım örnekler.