Sakarya Nehri’nde demirli halde bulunan iki balıkçı teknesinin ters dalga nedeniyle bir günde arka arkaya batması üzerine Karasulu balıkçılar tepki gösterdi. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, soluğan diye tabir edilen ters dalganın, nehir ağzında tamamlanmayan dalgakırandan kaynaklandığına vurgu yaptı.

ARTIK YETER!

Atilla Bıçakcı, “Artık yeter, nedir bu çektiğimiz çile? Her ters dalgada teknelerimiz gidiyor. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Mendirek ve barınak ne zaman yapılacaksa yapılsın. Yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Bölgede balıkçılık yapmanın imkanı kalmadı. Tüm tekneler mağdur. Yeni yapılan mendirekten ötürü ters dalga nehrin içine giriyor ve teknelerimiz tehlike altında” diye konuştu.

Karasulu balıkçı Bünyamin Ceylan da “Sakarya Nehri’nde ufak bir fırtına bile felaketlere yol açıyor. Boğaza yapılan mendirekle beraber dalgalar içeriye giriyor. Soluğanla teknelerimiz batıyor. Önceden ufak bir iple teknelerimiz bağlardık. Şimdi örümcek ağı gibi bağlıyoruz. Sabaha kadar başında nöbet bekliyoruz” diye konuştu.

300 BALIKÇI MAĞDUR

DSİ’nin çalışmasıyla taşkın ve sellerin son bulduğunu söyleyen Ceylan, “Balıkçılarımız çok mağdur oldu. Doğu Karadeniz’e doğru gidin, bir teknenin bile limanı var. Sakarya’da 300 balıkçıyız ve limanımız yok. ÇED raporuna kadar her şey bitti ama ödenek çıkmıyor. Artık balıkçı barınağı istiyoruz. Ekmek parası kazanalım derken balıkçı malından oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.