-

Karasu Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile bir ilke imza atılarak Ebeveyn Okulu Projesi start aldı. Projeye yaklaşık 20 okul velisi katılım sağladı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Velilerimize; akran zorbalığı üzerinde etkili olabilecek konular hakkında interaktif eğitimler verilerek, bilgi düzeyi ve farkındalığının arttırılmasını amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Projenin hedeflerinden de bahseden Turhan, “Bu projede velilerin; duygu, düşünce, davranışlar, ergenlik dönemi, etkili iletişim yöntemleri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite, hijyen, uyku problemleri, şiddet tanımı ve türleri, şiddete bakış açısı, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı konularında bilgilendirilerek farkındalık düzeylerinin artırılması hedefleniyor” dedi.

DÖRT HAFTA SÜRECEK

“Eğitimler 4 hafta süre ile çarşamba ve perşembe günleri, haftada 2 oturum şeklinde toplam 8 oturum olarak planlandı” diyen Müdür Turhan, “Her bir oturum saat 14.00 - 15.15 arasında yapılacak. Oturumlar 10'ar veliden oluşan 2 grup şeklinde olacak” diyerek projeye büyük katkı sağlayan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün önderlik ettiği projenin paydaşlarının Karasu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu olan Ebeveyn Okulu’nda Uzman Doktor Elif Ezirmik, Sosyal Çalışmacı Miraçnur Altınok, Psikolog Rumeysa Kaya, Ebe Yeliz Ateş Mazlum ve Hemşire Halime Saraç eğitim verecek.

AKRAN ZORBALIĞI

Programın içeriği hakkında bilgi veren Karasu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, eğitimleri alanında uzman kişilerin vereceğini söyledi. “Bu projenin esas mimarı İlçe Sağlık Müdürlüğümüzdeki uzmanlarımızdır” diyen Dr. Yavuz Selim Özdin, “Bu proje için genç yetişkinlerimize, okul dönemindeki çocuklarımıza; rol model olması gereken kitleyle ilgili neler yapabiliriz üzerine istişareler yaptık. Genç yetişkinlerin, gelişim aşamaları, bu aşamalarda nasıl iletişim kurulabilir, rol model nasıl olunabilir, çocuklarımızla bağı nasıl kurabiliriz, hayat ve okul başarılarına nasıl etki edebiliriz, şiddet, şiddetin tanımı, akranlarına karşı zorbalık, akran zorbalığının tanımları, bunlarla nasıl başa çıkılmalı gibi konularla örnek bir projeyle velilerimizin bilinç düzeyinizi arttırmayı planlıyoruz” dedi. Dr. Özdin, projede emeği geçen paydaşlarına ve uzman ekibine de teşekkür etti.

İLGİ ÇEKİCİ KONULAR VAR

Halk Sağlığı Uzmanı Elif Ezirmik, proje ile ilgili bilgi verdi. Ergenlik sürecinin bir geçiş dönemi olduğunu söyleyen Ezirmik, “Bu dönemde çocuklarımızın vücudunda biyolojik değişimler, düşünce yapısında değişikler ve sosyal olarak bazı değişiklikler oluyor. Biz veliler olarak bazen bu süreçte kendimizi yetersiz hissettiğimiz zamanlar oluyor. Biz hem çocuklarımıza hem de sizlere yardımcı olmak amacıyla bu eğitimi planladık. Bu akademik bir çalışma ortaya çıksın diye yapılan bir şey değil. Bu tamamen Karasu’da ergenlik dönemindeki çocuklarımıza daha doğrusu bu çocuklarımızın velilerine biraz daha yardımcı olmak adına planlanan bir proje. Bu eğitim içeriğinde farklı farklı konular seçtik. İçinde çok ilgi çekici konularda var” sözlerini kullandı.