Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan deprem bölgesi için Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi de seferber oldu. Pandemi sürecinde maske ve dezenfektan üretimi yaparak vatandaşların ihtiyacını karşılayan iki okulun atölyesi ve Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren dikiş nakış kurslarında bu kez depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için kollar sıvandı.

“Pandemide başlatmış olduğumuz üretim çalışmalarını, bu kez deprem bölgesi için çok hızlı bir şekilde yürütüyoruz” diyerek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Bugün, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemek Üretim Atölyesi’nde her gün 3 bin adet sandviç hazırlayıp aynı gün içerisinde yola çıkarıyoruz. Bu okulumuzdan iki öğretmenimiz ve iki usta öğreticimiz, tüm mutfak ekipmanlarıyla birlikte bölgeye gittiler ve orada sıcak yemek üretimi gerçekleştirip depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtımını sağlıyorlar” dedi.

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Atölyesi’nde sıvı sabun üretimini de gerçekleştirdiklerini ifade eden Müdür Çetin Turhan, “Bugüne kadar bin ton sıvı sabunu çıkarttık ve bölgeye naklini sağladık. Bugün Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Alanı’nda soba üretimine başladık. Üretimi hızlandırıp acil şekilde bölgeye göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Halk Eğitimi Merkezi’nde ise bütün dikiş nakış kurslarında depremzedeleri soğuktan koruyacak atkı, bere, eldiven, şapka gibi acil ihtiyaçların da üretildiğini belirten Çetin Turhan, “Bugün itibariyle tırlara teslim edip gönderimini sağladık. Böylece, ihtiyaç duyulduğu her an sıvı sabun, giyecek, ısınma malzemeleri, yiyecek gibi her türlü ürünü üretebilecek potansiyele sahibiz. Bölgeden talep edildiği anda Karasu’dan her türlü ürünü üretip göndermeye hazırız. Gün, birlik ve beraberlik günü” sözlerine yer verdi.