1-191

HAFTANIN EN DUYGUSAL VALSİ

58 yıllık siyah vals elbisesi, anne-kız değil, üç kuşağın hikayesini sahneye taşıdı. Karasu’da uzun yıllar öğretmenlik yapan Süslü kitabının yazarı Burcu Aksu, annesi Hatice Karatekin’in 1968’de mezuniyet için diktiği vals elbisesini yıllar sonra yeniden giydi. Samsun Canik Uludağ Ortaokulu’ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında oğlu Ahmet Kağan’la vals yapan Aksu, adeta geçmişe yolculuk etti. 47 yıllık eğitim müfettişi annesinin hatırasını gururla taşıyan Aksu’ya kızı Zeynep Duru da kemanıyla eşlik etti. 58 yıl sonra yeniden hayat bulan o siyah elbise; Cumhuriyet coşkusuna duygu, nostalji ve unutulmaz bir aile tablosu kattı.

.....

2-189

HAFTANIN EN FANATİK BABA-OĞLU

Venüs Ayakkabı İşletmecisi Ekrem Yiğit, oğlu Emre Yiğit ile Trabzon’da futbol dolu günler geçirdi. Papara Park’ta Beşiktaş ve Hearts karşılaşmalarını tribünden takip eden baba-oğul, Trabzonspor’un gol şovuna tanıklık etti. Bordo-mavili ekibin galibiyet coşkusunu yaşayan Yiğit ailesi, Karasu’ya yüzleri gülerek döndü. Ekrem Yiğit’in sosyal medya paylaşımındaki “Yayla havasını aldık, sıra Muhammed Salah’ta” notu ise dikkat çekti.

.....

3-150

HAFTANIN EN İDDİALI TRİBÜN POZU

Sakaryaspor’un Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda Erzincanspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada skor üzdü ancak tribünler de renkli anlara sahne oldu. Medyabar ve TV264 Spor Müdürü Erhan Kayanbay’ın objektiflerine yansıyan karelerde, Karasu’da özel bir dil eğitim kurumunda İngilizce öğretmenliği yapan Tuğba Karabacak da yerini aldı. Elinde “Hayırdır hacı! Burada kral biziz” yazılı Sakaryaspor atkısıyla objektiflere gülümseyen Karabacak, haftanın en dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı.

.....

4-83

HAFTANIN EN VEFALI BULUŞMASI

Karasu Belediyesi eski Başkanı Ahmet Genç, çocukluk dostlarıyla nostalji rüzgarı estirdi. Kızılcık Mahallesi’nde, arkadaşı Cevat Ekşi’nin evinde gerçekleşen buluşmada eski günler yad edildi, anılar tazelendi. İlkokul arkadaşlarıyla yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Genç, bu özel anları sosyal medyadan paylaştı. Günün ev sahibine teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Genç, dostluğun yıllara meydan okuduğunu bir kez daha gösterdi.