Olay, perşembe günü sabah saatlerinde yaşandı edinilen bilgiye göre Karasu ile Kaynarca ilçeleri arasındaki sit alanından kum alınarak İstanbul’a taşındığı ihbarı, Karasu ve Kaynarca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile belediye zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

İki ilçe sınırında yapılan kontrolde Y.K. idaresindeki 68 ADA *** plakalı kamyonla deniz kumu taşındığı tespit edildi. İstanbul’a gideceği belirlenen kamyonda herhangi bir izin belgesine rastlanılamadı. Kontrol noktasını gören İ.I idaresindeki 54 BC *** ikinci kamyon da köy yoluna sapınca jandarma ekiplerince fark edildi. Jandarma ekipleri, iki sürücüyü gözaltında aldı.

İfadeler doğrultusunda kamyonlara yüklenen deniz kumunun Karasu’nun Camitepe Mahallesi ile Kaynarca’nın Birlik Mahallesi sınırında bulunan ve “Ulusal öneme haiz sulak alan” niteliğindeki alandan alındığı tespit edildi. Bölgede yapılan aramada iş makinasına rastlandı.

Karasu ve Kaynarca İlçe Jandarma Komutanlığı ile Belediye zabıta ekipleri, Melen Botanik Vadisi yakınlarındaki bölgede izinsiz deniz kumunu kamyonlara yükleyerek satışını yapan şahısları tespit ederek ilgili şahıslara adli işlem başlatılarak idari para cezası uyguladı. Ele geçirilen kumlar da, alındıkları bölgeye geri döküldü.