Sakaryalı balıkçılar, av yasağının biteceği gün olan 1 Eylül itibariyle Karadeniz’e açılacak. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, bu yıl palamutun az olacağını ve tezgahlarda bol palamut olmayacağını belirtiyor.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Bu sene balık yönünden beklentimiz büyük. Fakat henüz palamut çıkmıyor. Bölge balıkçılarından da bu yönde olumlu sinyal gelmedi” dedi. “Karadeniz’in bir haftadır bozuk olması lüfer ve çinekop avını da olumsuz etkiledi. Doğu Karadeniz bölgesinde çinekop bolluğu görülüyor” diyen Bıçakcı, “Palamuttan yüzümüz gülmese de diğer balık türlerinden yüzümüz güler beklentisindeyiz” şeklinde konuştu.

ÇİNEKOP BOL OLUR

7,5 metrelik tekne sahibi Musa Yen ise “1 Eylül için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. 15 Ağustos ile 1 Eylül arasında çapari ile palamut avı yasal olduğundan denize açılan balıkçılar oldu. Karadeniz’de şu an palamut yok. Küçük ve büyük tekneler bu sezon palamut avlayamayacak gibi görünüyor. Lüfer ve çinekopun olacağını düşünüyoruz. Denize açılmadan, ağ atılmadan bir şey belli olmaz” ifadelerini kullandı.