18-19 Temmuz tarihlerinde, proje koordinatör kuruluşu olan Greek Lifesaving Sport Association tarafından Yunanistan'ın Atina kentinde düzenlenen eğitime Kargenç Kulübü ekibi katıldı. Dernek Başkanı Ersel Aydın, “Bu güçlendirici eğitim sırasında, yüzme antrenörleri cankurtaranlar ve acil durum müdahale ekipleri tarafından kullanılan temel teknikleri öğrendik” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

“Eğitimin odak noktası fiziksel uygunluk, ekip çalışması ve hayat kurtarmak için hayati önem taşıyan su güvenliği becerilerinin geliştirilmesi üzerineydi” diyen Başkan Ersel Aydın, “Erasmus+ Spor tarafından desteklenen ve temel hayat kurtarma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu değerli projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Şimdi sırada, bu önemli teknikleri yerel düzeye taşıyarak topluluğumuz içinde hayat kurtarıcı yetkinliği teşvik etmek var” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE FARK YARATABİLİRİZ

Başkan Aydın, “Bu amaçla yüzme antrenörleri; edindikleri bu hayat kurtaran tekniklerini hem gençlere hem de yetişkinlere aktararak onların su güvenliğini ve hayat kurtarma becerilerini geliştirmeye çalışacaklardır. Gelin ve tecrübeye ortak olun. Birlikte bir fark yaratabiliriz. Yerelde uygulanacak olan eğitimlerin duyurusu için sosyal medyadan; Instagram: kargencclub, Facebook: Kargenc Kulübü hesaplarından Kargenc Club’ı takip edebilirsiniz” diye belirtti.