Kargenç Kulübü 14 Ekim’de Yunanistan’da düzenlenen Cankurtarma Kupası’na katıldı. Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Yunanistan Cankurtaran Kupası sadece bir yarışma değil; can kurtarma becerilerinin ve kahramanlığın sembolüydü. Kargenç Kulübü olarak bu turnuvaya dört yetenekli sporcuyla katıldık” sözlerini kullandı.

Başkan Ersel Aydın, “Sporcularımız yüzme etkinliklerinde yer aldılar ve çeşitli can kurtarma tekniklerinde müsabakalara katıldılar. Turnuva can kurtarma uygulamaları konusunda farkındalık yaratmak için bir fırsattı. Yeni başlayanlardan deneyimli meraklılara kadar geniş bir kitle, acil durumlarda müdahale etmeye hazır eğitimli bireylerin deneyimini ilk elden gördü” dedi.

“Kargenc Kulübü olarak Yunanistan Cankurtarma Kupası'na katılmak bizim çok değerliydi” diyen Aydın, “Organizasyonda cankurtaranlığa olan bağlılıklar ortaya koyulurken, varlıkları da cankurtaranlığı bir spor ve önemli bir toplum hizmeti olarak tanıttı. Bu etkinlik hiç şüphesiz başkalarına da bu amaca katılmaları için ilham verecektir” vurgusunu yaptı.