Kargenç Kulübü, ERASMUS+ Spor Programı kapsamında koordine ettiği ve üç farklı ülke ile iş birliği içinde hayata geçirilen "Game Of Seasons / Mevsimsel Oyunlar" adlı projesinin ilk uluslararası etkinliği olan Geleneksel Bahar Oyunları Kampı'nı Bulgar ortak YSCV ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

ÜÇ FARKLI ÜLKE

Türkiye, Bulgaristan ve Letonya'dan eğitmenlerle birlikte 6 ila 14 yaşları arasındaki 20'den fazla coşkulu çocuğu sıcak bir şekilde bir araya geldiği etkinlikte 3 farklı ülkenin geleneksel oyunları oynatıldı. Kargenç Derneği Başkanı Ersel Aydın, “Etkinliğin amacı Avrupa geleneksel oyunlarının korunmasını tutkuyla savunurken anlamlı kültürler arası alışverişi de teşvik etmekti” dedi.  

OLAĞAN ÜSTÜ FIRSAT

Başkan Aydın, “Kargenç Kulübü, ebeveynleri kültürlerin ortak değerlerinden olan mevsim oyunları (İlkbahar, yaz, kış oyunları) ile ilgili yapılacak olan yerel etkinliklerden haberdar olmaya ve çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.  Bu etkinlikler, bir neşe ve eğlence kaynağı olmanın ötesinde, genç katılımcılar arasında fiziksel aktivite sevgisini geliştirmek ve beslemek için olağanüstü bir fırsat sunuyor” vurgusunu yaptı.

YENİLİKÇİ PROJE

“Game Of Seasons / Mevsimsel Oyunları, Avrupa'nın geleneksel oyunlarını mevsimlere göre sınıflandırarak tanıtmak ve kutlamak gibi asil bir misyonu olan yenilikçi bir projedir” diyen Aydın, “Bu çabanın bir parçası olarak proje, çeşitli iklim bölgelerinde ikamet eden ortaklar için özel olarak hazırlanmış çok çeşitli fiziksel aktivite alternatifleri sunmaktadır. Bunu yaparak, çocuklara fiziksel aktiviteleri şevk ve zevkle kucaklamaları için ilham vermeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

YAŞAM SEVGİSİ

Başkan Ersel Aydın, “Kargenç Kulübü, “Mevsimsel oyunlar projesiyle, genç neslimizi aktif ve sağlıklı yaşam sevgisini geliştirirken kültürel çeşitliliğin sevincini deneyimlemeleri ve kökleriyle bağ kurmaları için güçlendirebileceğimize inanıyoruz. Game Of Seasons / GameS projesi ve yaklaşan etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için Kargenç Club'ın Facebook ve Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz” sözlerini kullandı.