Aybüke Yıldız'ın "Kuşların hayatını çaldık" başlıklı köşe yazısı

Hani bazen saçmaladığınız şeyler...

Tripler, küsmeler ve vedalar, insanın kurguladığı bir oyunun parçası tabi ahmaklar her zaman bu oyunu kaybeder.

Şimdi kim katil kim güçlü kimse değil ama savaşçı kim gerçek belirsiz herkesin bir kimliği var aslında doğarken aldığı ama ölürken öğrendiği şimdi paçavralar kaybedecek iyilik kazanacak ama dünyanın sonu geldiğinde.

“Asla kelimelerimi yazmama müsaade etmeyecekler...”

Hadi biraz da aşktan bahsedelim ne dersiniz şairlerin en çok sevdiği ama sadece yazarken mutlu olduğu bir konudan.

Sevmek onlar için bir kurgudan ibarettir…

Sevgiyi çalamazsınız, parçalayamaz hatta bölemezsiniz ve son olarak kandıramazsınız hani hatta ve hatta onu unutamazsınız. Ama bizler onu kurgulayabiliriz ve yorumlayabiliriz zaten aşk sadece şiirlerde güzel değil mi masum hep bir veda içerisinde şiirlerdeki aşk sahi hiç mi sevmedin beni?

Dünya çere çerpe ahmaklar ile dolu ve herkes yalan söylemeye gayet uygun, dürüstlüğe gelince zekaları yetmiyor.

Güzelsiniz ve güzel aşık olun ve onu anımsayın. Hatırlayın hatta yazın çizin.

Ona inanmaktan korkuyorum, kalbime yenilemekten korkuyorum.

Aşk, meşk, şiir, kitap, müzik, dans, hayvanlar ve biraz deniz güneş ama rüzgar da olmalı galiba hayat benim için bunlardan ibaret. Aaa kahveyi unutmayalım eee biraz şöyle içebilirim, çikolatayı da es geçmeyelim tabii siz de hayatınız kendinize güzel alanlar yaratın kendinizi sevin aynaya baktığınızdaki kişiyle gurur duyun hayaller ve hedeflerinizin peşinden gidin. Gökyüzüne bakalım, özgürlük tamamen kalbinize odaklıdır bedenimize değil. Önemli olan o kıyafeti giymek o makyajı yapmak o saçı kestirmek hatta o arabaya binmek, o takım elbiseyi giymek değil kalbimiz ile inandıklarımız arasındadır aslında kendinize inanıyor musunuz, kendinize saygı duyuyor musunuz? Bu arada çocukları da çok sevin ve çocuklar dünyanın nefesidir bence ama dünya onları katlediyor onu unutmayalım hatta hiç de susmayalım da...

Bu arada şiirlerde özgürlüktür gökyüzü nedir onların bütün aşkı sevdası belki de o yüzden ölüyorlar artık çünkü gökyüzü insana sırtını çevirdi biz kuşların hayatını çaldık.