Uğur Büyük'ün "Bir sandalye olayı daha" başlıklı köşe yazısı

Geçen haftalarda Karasu Belediyesi hizmet binası içinde sandalye krizini köşemde yazmıştım. Bayram öncesi bir sandalye olayının da esnaflara karşı yapıldığını öğrendik.

Özellikle mi bu kararları yaz ayına esnafın para kazanacağı bayrama denk getiriyorlar bilmiyorum. Sahildeki kafelerin önündeki masalar ve sandalyeler zabıta denetimiyle kaldırılmış ve esnaflara cezalar kesilmiş. Güzel kardeşim eğer böyle bir karar alacaksanız yaz öncesinde alıp esnafa bildirmelisiniz ki bu işletme sahipleri ona göre mekanlarını düzenlesin. Belki yeni dükkana geçerler belki iç dizaynı ona göre ayarlar. Bir gün kala bu insanlar nasıl önlem alacak gelen 1 milyon yerli turiste?

Hayatınızda bir kere oturup o kafelerde çay içmediğiniz için o esnafın nasıl sorunlarla baş ettiğini bilmiyorsunuz. Örneğin; içerde sigara içilmiyor dışarı sandalye koydurmuyorsunuz bunu içmek isteyen müşteriler ne yapacak? Yaz ayı sıcaklık dereceleri malum insanlar dışarda oturmak istiyor, klimadan rahatsız olanlar hasta olanlar var nasıl olacak? Gibi onlarca sorun var. İşletme sahipleri ile müşterileri karşı karşıya getiriyorsunuz.

Karasu'ya turizm ilçesi diyoruz binlerce insan geliyor bu hesapların çok önceden yapılması esnaftan da görüş alınması gerekir. Maç başladıktan sonra kural değiştirilmez diye bir söz var. İnsanlar yatırımlarını mevcut kurallara göre yapıyor. Sezon ortasında haydaaa yeni bir düzenleme ve cezalar. Tam aksine bu işletmelere destek olmalısınız. Sizin yapamadığınız sosyal tesisler, spor alanları ve eğlence mekanları bu işletmelerin varlığı sayesinde görmezden geliniyor. 40 yaşın altında insanların zaman geçirebileceği, sosyalleşebileceği yerleri özel işletmeler üzerinden yürüyor.

Defalarca söyledim gene söylüyorum. Bu işlerle ilgilenen insanlar görmemiş. Aşağılama amaçlı görmemişlik değil gezmemiş; Ege’yi, Akdeniz’i, yurtdışı, tatil beldelerini, eğlence mekanlarına adım atmamış insanlar tarafından idare ediliyoruz. Gelecek belediye seçimlerinde yol yaptık kaldırım yaptık diye anlatırlarken bu söylediklerimiz umarım unutulmaz.