-

Türk kültürünün en önemli unsurlarından olan halk danslarını Karasu’nun gençleriyle uluslararası festivallerde sahnelere taşıyan İsmail Hakkı Yavuzyiğit öncülüğünde Kuzeyin Yıldızları, uzun aradan sonra yeniden kültürel faaliyetlere başlıyor.

Erasmus+ projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan “Sağlıklı Yaşamda Gençler El Ele” adlı projede Karasulu çok sayıda genç Türkiye’yi temsil edecek. İki farklı Avrupa ülkesinden gelecek olan elliye yakın katılımcı Karasu’da misafir edilecek.

İLK KOORDİNATÖRLÜK

Letonya ve Macaristan’dan toplam yirmi sekiz gencin 20 Eylül Pazartesi günü Karasu’ya gelmeleriyle başlayacak olan proje etkinlikleri için aylardır yoğun bir hazırlık çalışması gerçekleştiren Kuzeyin Yıldızları, bu süreçle ilk kez Erasmus+ projesinde koordinatörlük görevini üstlenmiş olacak.

Proje kapsamında, sağlıklı yaşam, doğal güzellikler ve spor olduğu için Küçükboğaz, Yenimahalle, Sakarya Nehri, Acarlar Longozu, Maden Dersi, Çam Dağı, Paralı Mahallesi ormanlık alanı gibi yerler uygun yönleriyle proje kapsamında sekiz gün süreyle etkinlikler gerçekleştirilecek.

RENKLİ ETKİNLİKLER

Etkinliklerde kano ile dere turu, atlı safari, tekne ile nehir gezisi, orman yürüyüşü, okçuluk, bisiklet turu, plaj voleybolu-futbolu, kültür gezisi, yerel müzik etkinliği ve tüm bu proje boyunca alan temizlikleri şeklinde faaliyetler gerçekleştirilecek.

Proje koordinatörü İsmail Hakkı Yavuzyiğit, “Etkinlikler sayesinde Karasu’nun doğasının, kültürünün ve ilçemizin en güzel özelliklerinin ulusal çapta tanınırlığının arttırılmasına da katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Yavuzyiğit, “Katılımcılar, ülkelerinde yerel ve ulusal basına verdikleri demeçlerde projeyi, Karasu’yu ve ülkemizi tanıtıyor. Letonya ve Macaristan’dan gelecek olan değerli ortaklarımıza şimdiden böylesi güzel bir projeyi tatil havasında, sağlıklı bir atmosferde ve son derece mutlu bir şekilde gerçekleştirmeyi heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.