Geçtiğimiz hafta il basınında çıkan gündemi meşgul eden “Limandere İlkokulu boşaltılıyor” haberlere ilişkin Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, açıklamada bulundu. Turhan, “Bu okulda depreme bağlı olarak bir inceleme yapılmadı. Çok önceden bu okulumuzu İl Milli Eğitim Müdürümüz ile incelemiş okulda sınıf yetersizliği kanısına vararak yeni bir okulun yapılmasına karar verilmişti” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE PLANLANMIŞTI

Limandere Mahallesi’ne doğalgazın gelmesiyle mahallenin cazibe merkezi haline geldiğini de söyleyen Müdür Çetin Turhan, “Bazı öğrencilerimiz, merkezdeki okullarda eğitim görüyordu. Mahalleye doğalgazın gelmesi ve okulların daha konforlu olmasından dolayı çoğu öğrencimiz mahalledeki okuluna geri dönüş yaptı. Geri dönüşlerin çok olmasından dolayı ilkokulda sınıfların yetersiz kalacağını fark ettik. Kahramanmaraş merkezi yaşanan depremden çok önce bu okulun boşaltılması kararını almıştık. Yani bu kararın depremle ilgisi yoktur. Daha önceden planlanmış bir çalışmaydı” dedi.

ORTAOKULDA EĞİTİME DEVAM

İlkokul öğrencilerinin çevre mahallelere gönderildiğinin de doğru olmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Mahallemizde bulunan Limandere Ortaokulu’nun bir katını ilkokula verdik. Bu okulumuzda doğalgazda var. Öğrenciler hiçbir sorun yaşamadan eğitimlerine devam ediyorlar” dedi. Yıkım işlemlerinin en kısa sürede başlayacağını da belirten Turhan, “Limandere, çok güzel bir okula daha kavuşacak. Okul tamamen boşaltıldıktan sonra ihalesi yapılacak. Çalışmaların yık-yap kapsamında yapılması da planlanıyor” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi