Bir yaz sezonunu daha açtık.

 

Tüm esnaflar tedirginlik için de! Kimsenin yarından ümidi yok. Esnaf önünü göremiyor. Yatırım yapıp borçlanmaya korkar olduk. Halkın dikkatsizliği, gençlerin vurdum duymazlığı ürkütücü boyutlarda.

 

Karasu postanesinde yaşanan olay ilginç! Her gün tıklım tıklım dolan postanede Koronavirüs yüzünden karantina uygulanması, dikkatsizliğin ve boş vermişliğin en büyük nedenidir!..

 

Ne mesafeye dikkat var, ne maskeye. Her an hükümet tekrar yasaklama günlerine döner. Dönerse biz esnafın beklentisi yaz sezonu hüsranla biter. Bunun birde Eylül’ü var.

Malûm korona mevsim dönüşlerinde, polen zamanlarında, çok daha etkili oluyor. Her türlü dikkatsizlik ve sorumsuzluk binlerce insanı mağdur eder. Allah rızası için mesuliyet sahibi olalım, insanların ekmeğiyle oynamayalım.

 

Hepimizin ödemeleri zorlaştı. Üç aydır esnafın borçları arttı. Eğer esnaf olarak yazdan istifade edemezsek kışın hep birlikte zor günler yaşarız. Lütfen dikkat!

 

İlçemizde dışardan gelenlerin yoğunlaşması, plajları hareketlendirdi! Sezonla birlikte iki boğulma vakası yaşandı. Henüz denize girmedim, dikkatimi iki olay çekti! Biri; denize giren arkadaşların hepsi denizin çok temiz ve ilk kez bu kadar berrak olduğunu dile getirmesi. İkincisi ise tarlalarda ve bahçelerde olağan üstü bir şekilde yılanların artışının olması.  Şimdiden tarla ve fındık bahçelerine giden vatandaşlarımız çok dikkatli olsunlar.

 

Deniz ve yılan olayları için de farklı düşünceler var. Bunu da dünyadaki uçuşların ve araç trafiğinin çok azalmasıyla havanın kendini temizlediğini söyleyenler var.

 

Allah'a emanet olun...