Ben demiyorum. Nisan ayı meclis toplantısında MHP’li meclis üyelerinden Fatih Şentürk dile getirdi. Haksız da değil hani. Ne olursa olsun, şahıs veya kurum önemli değil, kim açıyorsa açsın meclis kararından önce bu ilçede süper market açıldı. Çok mu önemli hayır? Fakat mevzu, zamanında çok kez meclis gündemine getirilen Karasu’nun marketler sorunu ise ve ülkemizin kötü gidişatının yegane sebebi bu marketlerse (!) önemli.

Bir atasözü vardır işi önceden yapacak bir şey hazırlardı, varın siz hatırlayın. Bir kooperatif marketi açacak, Pazar yeri girişine, ilçenin göbeğine zincir market şubesi açılacak, önü de durak, o olmazsa olmaz şart park yeri yok. İzin niteliğindeki karar günler, hatta hafta sonrasında alınacak. Nasıl olsa izin çıkacak. O halde meclis çantada keklik değil de nedir?

Dedim ya, çok önemli değil. Karasu’nun başka sorunu mu yok? Öyle değil işte. Sırtınızdaki çuvala minik çakıl taşlarını koya koya, sonunda çuval dolar ve taşınamaz hale gelir. Göz yumulan tavizler tavizi doğurur ve hesap verilemez hale gelir. Kabul, ilçede her şey kuralına göre oynanmıyor, bazı inisiyatifler alınıyor. Fakat toplumu ve ekonomiyi ilgilendiren, başka insanlara verilmeyen tavizler başkalarına verildiğinde bu kul hakkına girer. Benden söylemesi, sonra öbür tarafta neden demedin diye yakamıza yapışmayasınız.

DALGAKIRANLAR KARIŞTI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce geçtiğimiz hafta Karasu’ya geldi. Kıyı erozyon bölgesini de inceledi ve akabinde açıklama yaptı. Fakat Ekrem Başkan dalgakıranlarla ilgili verdiği sayıyı karıştırdı. Toplam dalgakıran adedi ile yapılacak olanların adedi karışınca ağzından “27 adet dalgakıran” ifadesi çıktı.

Kameralar karşısında konuşmak kolay değil, hak veriyoruz. Basın, yetkilinin ağzından çıkana bakar. Biz de il merkez basını da bu haliyle Büyükşehir tarafından servis edilen haberde olduğu gibi 27 adet olarak yazdık. Halbuki 7 adet dalgakıranın yapılması ifade edilmesi gerekiyordu Yüce tarafından.

Hatta gecesinde İshak Başkan mesaj attı ve “Nevtan, 7 dalgakıran olur ama 27 olmaz. Ekrem Başkan olanlar ile karıştırdı. Orda düzeltemedim, anladım ama kameraların karşısında düzeltemedim” dedi. Doğrusu yaptı. Biz buradan vatandaşa bilgi verelim, yazım hatası bizden kaynaklı değildir gibisinden.

Çok dönüş aldık, “yanlış yazmışsınız” diyen oldu. Hatta bir-iki basın 27’yi 7 olarak girdi. Doğrusunu yazdılar ama çoğunluk karşısında yanlış yazan durumuna düştüler. Sağlık olsun, nasıl olsa toplumun yapısı gereği iki gün sonra unutulacak. Yoksa Ekrem Başkan’ın 27 adet müjdesini tutmasını bekler dururduk.

TATİLCİLERE KÖTÜ HABER

Dalgakıran demişken bir anekdotu daha paylaşalım. Kıyı erozyonunun meydana geldiği Akkum mevkiinde tahkimat çalışmalarına yakın zamanda başlanılması bekleniyor. Fakat, çalışmaların başlamasıyla birlikte kum çuvalları konulan ev ile Küçükboğaz arasındaki bölge kullanıma kapatılacak. Tahkimatlara yerleştirilecek kayaların taşınması için bölgede kamyon ve kepçeler çalışacak.

Başkan İshak Sarı, geçtiğimiz haftalarda bu kötü haberi erozyon bölgesinden vermişti. Tatilcilerin denize girmek için en sık kullandığı alan Akkum mevkii. “Zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır” misali denize girilmeyiversin üç ay o alanda. Yoksa denize girmeye sahil bulamayacak kimse sonraki yaz sezonunda. Gülü seven dikenine katlansın.