-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

Karasu Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporunun 42.sayfasında projesi hazır olan 2021-2022 yılı yapımı tamamlanması planlanan projeler içerisinde Karasu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bulunduğunu ifade eden Karasu Belediyesi BBP’li Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, “Şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili yapım işleri Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olmasına rağmen, Karasu Belediyesi 2016 yılının Nisan ayı meclisinin 11.maddesinde gündeme getirdi” dedi.

HABERSİZ İHALE YAPILMIŞ

O dönem mecliste MHP Grup Başkanı olduğunu belirten Çatalbaş, “İlk defa Karasu Belediyesi’nde ve Karasu geleninde 1581 No’lu ada 1 No’lu parsel gördüm. Başka bir ada da Karasu’da yok. Demek ki bu yeri yeni imal etmişler. 1581 No’lu ada yeri imal edilmiş bir ada. Adasından belli çünkü ikinci bir parsel adası yok. Karasu’da ne hikmetse 29 Mart 2016’da terminalin genişleme alanı, Karasu Belediyesi meclis üyelerinin haberdarı olmadan ihale ile satılmış” şeklinde konuştu.

DEĞERİNİN ALTINDA SATIŞ

“Bu yerin Karasu Belediyesi tarafından şehirlerarası terminal kurulacak olan yerin göbeğindeki yerin satılmasına karşı çıkıyorum” diyen Çatalbaş, “MHP grubu adına gerekiyorsa bu ihalenin iptalini buradan talep ediyorum. Bu ihaleyi alan şahıs da İzmir Gaziemir adresinde ikamet eden Mehmet Fetih Kahyaoğlu isminde biri. 3 bin 397 m² arsanın metrekaresi 181 lira karşılığında toplam 615 bin liraya bu şahsa satılmış. Çok kısa bir süre sonra da herkesin yakından tanıdığı Karasulu bir fındık tüccarına tapudan devir işlemleri yapılmış” diyerek satışa dikkat çekti.

SAYIMIZ YETMEDİ

Çatalbaş, “Hukuki hakkımız saklı olmak kaydı ile ihaleyi hukuken iptal ettirme şansımız var ise Karasu’nun ali menfaatleri için şehirlerarası terminalin daha büyük bir alanda olması için herhangi bir şahsiyete Karasu Belediyesi adına bu milletin vergileri ile rant sağlanmaması adına hukuki haklarımızın korunması kaydı ile mecliste 11.maddeyi reddedeceğimizi şimdiden beyan ederim diyerek 11.madde oylamaya geçildi” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yetki istenmesine dair talebin, meclis üyeleri Mehmet Çatalbaş, Fatih Şentürk, Muharrem Kara, Hakan Özmen, Ferhat Ekşi, Selver Özdemir olmak üzere 6 kişi MHP grubundan, Raşit Eryılmaz, Adem Filizfidanoğlu, Leman Yanmaz, Yakup Ayar olmak üzere 4 kişi AK Parti grubundan, toplam 10 belediye meclis üyesi red oyu vermişti.

HUKUKEN KAZANMAK HAYAL

Maddenin AK Partili üyelerin oy çokluğu ile meclisten geçtiğini MHP grubu olarak 6 meclis üyesi dönemin MHP ilçe başkanı Recep Ali Küçük, dönemin il başkan yardımcısı ve bugünün Sakarya MHP İl Başkan’ı olan Av. Ahmet Ziya Akar ile birlikte 8 kişi Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’ne terminal alanında kalan arsanın iptali için Karasu Belediye Başkanlığına dava açtıklarını dile getiren Çatalbaş, “Açtığımız dava süre açısından reddedildi. Anladık ki AKP Belediyesi’ne açılan davaları hukuken kazanmak hayal oldu” ifadelerini kullandı.

“2016 yılında Büyükşehir Belediyesi’nden şehirlerarası terminal yapılmasıyla ilgili istenilen yetkinin Karasu Belediyesi meclisi tarafından oy çokluğu ile alınmış olmasına rağmen o tarihten bugüne kadar üzerinden bir mahalli seçim geçmiş olup belediye başkanı ve meclis üyelerinin büyük bir bölümü değişmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nden istenilen yetkinin 2019 mahalli seçiminden sonra hükümsüz olduğunu düşünmekteyim” diyen Çatalbaş, sözlerine şöyle son verdi:

DAVA REDDEDİLDİ

“2016 yılındaki Nisan ayında şehirlerarası terminal ile ilgili alınan karar, halan daha geçerli ise 2018 yılındaki organize sanayi müteşebbis heyetine seçildiğim 4 yıllık süre bitmemiş olmasına rağmen bu müteşebbis heyeti geçerli olması gerekir.

2019 yılı Nisan ayındaki organize sanayi müteşebbis heyeti seçiminin haksız yere değiştirildiğini düşünerek idare mahkemesine dava açtım bu dava da reddedildi. Bundan da anlaşılacağı üzere AKP belediyelerine karşı açılan davanın bir sefer daha reddedildiğini görmüş oldum.

Bu dava reddedildiği için belediye tarafından şahsıma avukatlık ücreti çıkacağını bildiğimden belediye avukatına böyle bir red kararı geldiği taktirde şahsıma haber verilmesini, avukatlık ücretini ödeyeceğimi söylememe rağmen, davanın reddi bana tebliğ edilmeden Karasu Belediyesi tarafından avukatlık ücreti Belediye Başkanı İshak Sarı tarafından icraya gönderilerek icra masrafları ile birlikte avukatlık ücretlerini iki kat daha fazla ödemiş bulunmaktayım. Bu da Belediye Başkanı İshak Sarı’nın kendisine seçimlere karşı olanın kin ve nefretini fiilen göstergesidir.