Kent Şurası, 125.toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Şura Başkanı Erol Hacıeyüpoğlu, İçişleri eski Bakanı Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Sapanca Kaymakamı Abdulrezzak Canpolat, Geyve Kaymakamı Murat Güven, Kent Şurası Üyesi Mehmet Çatalbaş ve üyeler ile çok sayıda davetli katıldı.

FERRERO BELİRLİYOR

Toplantıda Kent Şurası Üyesi Mehmet Çatalbaş, fındık piyasası ile ilgili konuşma yaptı. Çatalbaş, “TMO fındık fiyatını 82 TL olarak açıklamıştı. Fakat ne Karasu’dan ne de Kocaali’den bir kilo fındık dahi almadı. Ferrero ise ilk olarak 72 TL olarak açıkladığı fındık fiyatını daha sonra 90-100 TL’ye kadar çıkarttı. Daha sonra ise geriye düşürdü. Şimdi ise Ferrero yeni bir açıklama yaptı ve fiyatı 97 TL’ye olarak açıkladı. Tüccar ise 93 TL’den fındık alıyor. Yani bu ülkede fındık fiyatını Ferrero belirliyor hükümet değil” vurgusunu yaptı.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR OLUR

Çatalbaş konuşmasında Karasu’daki kıyı erozyonuna da dikkat çekti. Mehmet Çatalbaş, “Karadeniz Caddesi ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Özellikle kış aylarında karayel dediğimiz olay yaşandığında deniz Karadeniz Caddesi’ne kadar geliyor. Deniz burayı aştığında su Karasu-Kocaali yoluna gelecektir. Bu da şu demek oluyor Karasu merkezindeki en büyük mahalle ve 15 bin nüfusa sahip olan Yalı Mahallesi ile 4 bin 500 nüfusu olan Aziziye Mahallesi’ndeki insanların mağdur olacaktır. Onun için ilgili bakanlıkların tahkimatların devamını Doğu Karadeniz Caddesi’ne doğru acil bir şekilde yapması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi