Karasu Kaymakamı Aziz Mercan'ın mesajı:


Bizlere evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimize sadece bugün değil her zaman devlet ve millet olarak müteşekkiriz. Kıymetli öğretmenlerim, tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da Öğretmenler Günü’nü kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, bütün toplumlarca tarihin her döneminde büyük bir saygı görmüş ve öğretmenlik en saygın meslekler arasında yer almıştır.



Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir. ‘Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ söylemiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır. Biz de ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.



Ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarı saygıdeğer öğretmenlerimizden beklentimiz; çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini benimsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. Ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan, onlara hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren, gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize gerekli saygıyı, sevgiyi, önemi ve değeri vermek hepimizin ödevidir.

 

 

 


Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'nın mesajı:

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün değerli öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirdiklerine ve bundan sonra da getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

 


Öğretmenlik mesleği; sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek kadar geniş, vatan sevgisiyle topluma öncülük görev ve misyonu üstlenmiş kutsal ve saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz bu bilinç ile yüklendikleri bu yüce sorumluluğu yerine getirmede büyük fedakârlıklar göstermektedir. İlçemiz Karasu'nun eğitimine büyük bir özveriyle katkıda bulunan değerli öğretmenlerimizi takdir duygularıyla selamlıyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesinde ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum.

 


 

 

Karasu Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan'ın mesajı:

 

Gelecekte daha güçlü ve daha büyük ülke olma yolunda etkin rol alacak bireylerin, dünyada da ülkemizi başarıyla temsil edecek bireylerin yetiştirilmesinde en belirleyici unsur; şüphesiz öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızın fedakâr mensuplarıdır. Yarınlarımızın ümidi öğrencilerimizi vatanını seven, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, aklın ve bilimin ışığında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi için görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimizin hakkı ödenmez.


Bitmeyen sevdaları olan, vatanını ve milletini her şeyden üstün tutan, Vatan aşkıyla yüreği titrerken görevi başında şehit olan, al bayrağımın dalgalandığı her yer vatanımdır, görev neredeyse oradayım, diyebilen, geleceğe giden yolda masum hayatlara dokunarak bilgi ve sevginin can suyuyla yeni nesilleri filizlendiren öğretmenlerin günüdür bu gün.


Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda dünya üzerindeki yerimizi de tayin edecek stratejik bir değerdir. Eğitim ile ilgili sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlerin gayretleri ile olacaktır.
 

HABER: Nevtan Angün