Koronavirüse karşı önlem almak isteyenler evlerini işyerlerini dezenfektan ettirmek istiyor. Bu duruma da vatandaşlar tarafından ilgi oldukça yüksek. Hafta içi bir araya geldiğimiz Parlak Cleaning Care Temizlik Hizmetleri işletmecisi Yusuf Parlak “Merdiven altı” üretime karşı uyardı.

Türkiye'de de görülen korona virüsten korunmak isteyenler, evlerini işyerlerini dezenfektan ettirmek istiyor.

Vatandaşlar bu duruma yoğun ilgi gösterince özellikle dezenfektanın önemini kavrayanlar ve talebin yoğun olmasının ardından, uzmanlarda yurttaşları özellikle merdiven altı üretime karşı defalarca uyarıda bulundu.

Parlak Cleaning Care Temizlik Hizmetleri işletmecisi Yusuf Parlak virüse karşı koruyuculuğu bilinen dezenfektan sıvılarının merdiven altı üretiminin arttığına dikkat çekerek, uzmanların da "Merdiven altında yapılan taklit ürünler cilt kanserine yol açabilir" diye defalarca uyarıda bulunduğunu dile getirdi.

Tüketicilerin merdiven altı dezenfektancılardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Parlak; “Dezenfektan yaptıracak kişiler, dezenfektan için gelenlerin TSE belgelerinin sağlık bakanlığı onaylı mı? Ürünler ne şekilde hangi uygulamacı tarafından nereye uygulanması gerektiğinin öğrenilmesini tavsiye etti.

Aslında bu durum her yerde yaygın

Eline dezenfektan makinesi alan ev, ev ofis, ofis kurum, kurum gezerek kendi söylemlerince dezenfektan adı altında her yerde geziyor.

Bu durumun bu zamanda çoğalması da her önüne gelenin eline bir makine alıp dezenfekte işine girişmesi vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanmıyor.

Bir dezenfekte makinesi alan sosyal medya hesabından dezenfekte yapılır yazıp iletişim adreslerini yazıp hizmet ettiğinin altını rahatlıkla çiziyor.

Dezenfektan işi yapanların öncelikle TSE belgelerinin sağlık bakanlığı onaylı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Merdiven altı işi sadece dezenfekte işi ile ilgili değil. Birçok kişi vergi levhasız, belgesiz iş yapma gayreti içerisine giriyor. Aslında en büyük problemimiz de budur.

Biran önce sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle hayırlı haftalar.