Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Bilsem öğrencisi olan Fikri Devrim Merttürk’ün ilk kitabı Beni Gör yayınlandı. Kitabının ilk imza gününü kendi okulunda düzenleyen Merttürk’ü arkadaşları yalnız bırakmadı. Sakarya Bilsem biriminin yayınladığı ve 4. kitap olma özelliğini taşıyan esere, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

ÖRNEK BİR MODEL OLDU

Okul Müdürü Cemal Çetinkaya, “Öğrencimizin kitap çıkarması büyük başarı. Biz de bu başarıyı onurlandırmak için imza günü düzenledik. Güzel bir katılım gerçekleşti ve aynı zamanda öğrencilere de iyi bir model oldu. Hatta şu anda 5. sınıf öğrencileri yazılar yazıp bize getiriyor ve kitap çıkartmak istediklerini söylüyor” dedi. Merttürk’ün çok başarılı bir öğrenci olduğunun da altını çizen Çetinkaya, “Öğrencimizin ilerleyen dönemlerde çok başarılı bir yazar olacağına inanıyorum” dedi.

ÖĞRETMENİM YÖNLENDİRDİ

Yazar Fikri Devrim Merttürk, ilk yazılarını 7 yaşında kaleme almaya başladığını söyledi. Aynı zamanda Bilsem öğrencisi de olan Merttürk, yazar olmaya nasıl karar verdiğini de açıkladı. Merttürk, “Tarih öğretmenim bizden tarih ile ilgili hikaye yazmamızı istemişti. Yazdığım bu hikaye çok beğenildi ve öğretmenim edebiyat alanına yönelmemi söyledi” dedi. “Sürekli yazılar yazıyordum ama kitap çıkarma gibi bir fikrim yoktu” diyen Merttürk, öğretmeninin yönlendirmesiyle yazmaya karar verdiğini söyledi.

ROMAN YAZACAĞIM

“İlk yazılarımı yazdığımda kitap çıkarma gibi bir fikrim yoktu” diyen Merttürk, Beni Gör eserinin içeriğinden de bahsetti. Merttürk, “Kitabımın içerisinde şiir, hikaye, masal ve ödüllü yazılarım var. Kitap çıkarmaya devam etmeyi planlıyorum. Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek bir roman yazmayı düşünüyorum” dedi. “Yazınca eksiklerim gidiyormuş gibi oluyor” sözlerini kullanan Merttürk, “Yazmayı seviyorum. Yaşıtlarıma da içlerindeki yetenekleri keşfetmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Esra Angün’ün haberi