2019 yılında başlatılan ve dört yıldır 11 Kasım gününde kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü, Karasu’da dört lokasyonda gerçekleştirildi. İlk olarak Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu bahçesine 150 adet fidan dikildi. Etkinlik kapsamında; Kocaali, Kurudere ve Taşlıgeçit mahallesi olmak üzere toplam 2 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Programa okula adı verilen şehidin anne ve babası da katılarak çocuklarla fidan dikti.

150 FİDAN

Karasu Orman İşletme Müdürü Murat Çatalbaş yaptığı açıklamada, “Bu sene Cumhuriyetin 100.yıldönümü nedeniyle 2023 yılında farklı noktalarda etkinlikler düzenleniyor. Karasu İşletme Orman Müdürlüğü olarak bizimde dört ayrı lokasyonumuz var. Yeni açılan okulumuzun bahçesi boş kalsın istemedik. 150 adet defne, servi ve mavi ladin fidanlarımızı çocuklarımızla beraber toprağa diktik. Yılsonuna kadar da 10 bine kadar fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

HEDİYELER VERİLDİ

Anaokulu öğrencileri, Kaymakam Mehmet Uğur Arslan ve protokol üyeleriyle beraber fidanları toprakla buluşturdu. İlk can sularını da veren minikler günün anısına da fotoğraf çektirdi. Program sonunda ise İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler, protokol üyeleri tarafından öğrencilere takdim edildi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi