Hafta içi mesai arkadaşlarımız ile İhsaniye mahallemizi ziyaret ederek mahallede gerçekleşen çalışmaları bire bir görmek amacıyla ufak bir gezintiye çıktık.

İhsaniye Mahalle Muhtarı Oğuz Özden’in çay ikramında yanımıza mahalle sakinlerinden İsmail Karaman’ın minik kızı Elanur geldi. Mahalle Muhtarı Oğuz Özden; “Elanur evinizin yolu ne durumda. Ahmet amcan yolunuzu yapmıştı. Yolunuzdan memnun musun?” sorusu üzerine minik Elanur; “Yollar yapılmış ama tekrar çamur oldu. Yağmur yağınca yine çamur oluyor” diye cevap verince Belediye Şantiye Şefi Ahmet Parlak minik Elanur’un şikâyetine sessiz kalmayarak. Şikâyette bulunduğu ilk gün Elanur’u ziyaret etti.

Bu durum size biraz garip gelebilir. Kameralara yansıyan minik Elanur’un kendi gibi minik sorunu çözüme kavuştu. Mahalle Muhtarı Oğuz Özden ile Karaman ailesinin evi ziyaret edildi.

Şantiye Şefi Ahmet Parlak, Elanur Karaman’a nerelerden şikâyetçi olduğunu sordu. Evinin önündeki küçük su birikintilerini gösteren minik Elanur, Ahmet Parlak Amca’sından su biriken yerlerin yapılacağının sözünü aldı.

Şikâyetine kulak verilmesine sevinen minik Elanur Karaman, “Bunlar sıkıntı değil, ben bunları aşarım. Siz de her yeri çamur sandınız” diyerek herkesi kahkahaya boğdu.

Bu haftanın en güzel işini Şantiye Şefi Ahmet Parlak yaptı. Bir çocuğu mutlu etmek ve kendisinin bu yaşında neler başardığını göstermiş oldu.

EMNİYETİMİZE DE TEŞEKKÜRLER

Karasu Atatürk bulvarının alt tarafında (Beyaz Sarayı-İsmet Eczanesi) tarafında hemen, hemen her gün yaşanan trafik sorunu ortadan kalktı.

Her gün saatlerce polis ekipleri trafik sorunun yaşandığı o bölgede çalışma gerçekleştirmektedir. Sorun hemen hemen ortadan kalmış durumda. Trafik sorunun yaşandığı o bölgede büyük marketlerin ve mağazaların olduğu bölge olduğu için sorun hard safalara çıkıyordu. Emniyet güçleri bölgeye el atarak bir noktamız daha sorundan kurtulmuş oldu.

Karasu Emniyeti aslında o sorunu ortadan kaldırdı ancak bundan kimsenin haberi yok. Trafik yok rahatız. O bölgede sıkışıklık olmuyor diyoruzdur belki de ama yapılmayanları dillendirdiğimiz kadar yapılanları da dillendirmek gerekmektedir.

BAŞBUĞ KELİMESİ NASIL UNUTULDU?

Karasu Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Kent park adı ile kullanılan parkın adının AK Partili Meclis Üyesi Yakup Ayar tarafından verilen önergeyle Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı olarak değiştirilmişti. Parkın tabelası yaklaşık bir buçuk yıl sonra takıldı. Parkın tabelasında “Başbuğ” kelimesinin yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Reklam firması o tabelayı hazırlarken onaylatmadan mı hazırladı? Ya da Alparslan Türkeş yazarken aklına hiç Başbuğ kelimesi gelmedi mi? Sizin küçük gördüğünüz bu hatalar aslında büyük bir hatadır.