Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da 11 Eylül’de ilk ders zili çalacak. Karasu’daki okullarda eksikliklerin tamamlandığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Yaz döneminde boya badana, temizlik, bakım ve onarım işlerimiz yapıldı ve denetimler sağlandı. Şu anda okullarımız açılmaya hazır konumda” ifadelerini kullandı.

KAYNAK KİTAPLAR BAKANLIKTAN

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kaynak kitapların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacağını söyleyen Turhan, “Velilerimiz bu konuda endişelenmesin” dedi. İlçede şu anda okul eksiğinin bulunmadığını da belirten Turhan, “Bu yıl eğitim ailemize yeni bir anaokulumuzu daha kazandırdık. Kabakoz Mahallesi’nde bulunan Şehit Teğmen Ömer Faruk Civelek Anaokulu. Bu bölge için önemli bir ihtiyaçtı. Onu da bu sene gidermiş olduk” diye konuştu.

ÖĞRETMEN SIKINTIMIZ YOK

Müdür Çetin Turhan, “Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu'nun arkasında bulunan 3 katlı anaokulumuzun da kabası bitti. Artık ince işçilikleri tamamlanmaya başladı. O da bittiğin de merkezdeki anasınıflarımız yerine anaokulumuz devreye girmiş olacak” dedi. Öğretmen eksiğinin olmadığını da söyleyen Turhan, “Şu anda yüzde 93'lerin üzerinde bir doluluk oranımız var. Eğer ihtiyaç olursa ücretli öğretmenlerimizle kalan boşlukları da çok rahat bir şekilde dolduracağız” dedi.

5 TANE KÖY YAŞAM MERKEZİ

Taşımalı eğitimde de bir sorun olmadığını söyleyen Turhan, “Kırsal mahallelerden merkez okullara taşıyacağımız öğrencilerimizin bu yılda Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin sayesinde yemeklerini de takdim edeceğiz. Bu okulumuz ayrıca hem ilçemize hem de Kocaali’ye aynı şekilde yemeklerini ulaştıracak” dedi. Karasu’da 5 tane köy yaşam merkezi olduğunu da vurgulayan Turhan, öğrenci talebi olduğunda ellerinden geldiğince bu talepleri karşılayacaklarını da söyledi.

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Turhan, “Geçen sene hem Ortaköy hem Taşlıgeçit mahalleleri hem de Yeni Mahallesi'nde birkaç okulumuzda anasınıflarımızı açmıştık. Bu yıl da Paralı Mahallesi'nde açmak için şu anda bütün çalışmalarımızı sonlandırdık sayılır. İhtiyaç ve talep olduğunda, bu okulumuzu da açabileceğiz” dedi. Yeni Mahallesi’nde özel eğitim anaokulu inşaatının da devam ettiğini belirten Turhan, “Dolgu çalışması ve zemin iyileştirmesi yapıldı. Artık binanın kurulumuna başlandı. O binamız da bittiğinde inşallah ilçemiz güzel bir imkana daha kavuşmuş olacak” diyerek heyecanla ilk ders zilinin çalmasını beklediklerinin altını çizdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi