Karasu İncilli Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Avcı, ilçede belirli bölgelerde yer alan ve sokak hayvanlarının mama ve su içebilmeleri için koyulan stantların pas içerisinde ve kırık olduğunu söyledi. Muhtar Mehmet Zeki Avcı, Karasu Belediyesi’ni göreve davet ederek, “Üzerinde isminiz olan bu yapıya çıkın, bakımını yapın” dedi.

GÖSTERİŞE GEREK YOK

Muhtar Mehmet Zeki Avcı, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü diye bir günümüz var. Acaba Belediye Başkanımızın bugünden haberi var mı? Sokak hayvanlarına reva gördüğünüz yemek yeri bu mu? Bu stantlar hem pas içerisinde hem de kırılmış durumda. İki üç yere sırf gösteriş olsun diye diktiğiniz bu stantların üzerine ‘Yem ve mamalar Karasu Belediyesi tarafından karşılanacaktır’ yazarak sözde duyarlı gibi görünmenin kime ne faydası var?” diye konuştu.

HESABINI VEREMEZSİNİZ

Bu stantların bazılarının çocuk parkında yer aldığını da söyleyen Muhtar Mehmet Zeki Avcı, “Çocuklarımız da bu yem kaplarından dolayı tehlike altında. Parkın dibine koyduğunuz ve pas içerisinde olan bu kaplarda çocukların başına bir şey gelse bunun hesabını nasıl vereceksiniz. Karasu Belediyesi ekipleri bir an önce ya bunları kaldırmalı ya da bakımını yapmalıdır” ifadelerini kullandı. Muhtar Avcı ayrıca özellikle sabahları Atatürk Bulvarı’nda başıboş sokak köpeklerinin sürü halinde gezdiğini ve okul öğrencileri için tehlike oluşturduğunu da söyleyerek, Karasu Belediyesi’nin bu durumla da ilgilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi