Karasu Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, günlük kiraya verilen daireler hakkında açıklamada bulundu. Cengiz, “Yaz ayında hem ilçemizde özellikle de mahallemizde nüfus artışı yoğun oluyor. Buralarda inanılmaz yazlık daireler var. Bazı yazlıkçılarımız geliyor bazıları ise gelmediği zamanlarda arkasını hiç düşünmeden dairesini günlük kiraya veriyor” dedi.

PARA ENDEKSLİ

Dairelerin günlük kiraya verildiğinde buraya gelen kişilerin hiçbir şekilde kayıtlarının olmadığını ve bu işin de sadece para endeksli yapıldığını söyleyen Muhtar Cengiz, “Bu işten iyi para kazanıyorlar ve bu yüzden de günden güne bu ilanlar artıyor. Daireleri kiralayanların kaydı yok, hiçbir şekilde isimleri belli değil. Biz emniyetle beraber saat kavramı olmaksızın gerek uyuşturucu gerek hırsızlık ya da başka bir olay için evlere baskın yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

YASAL DEĞİL

Bu ilanların internet sitelerinde yayınlandığını, elektrik direklerine ilanların asıldığını ve daire sahiplerinin evlerinin camlarına günlük kiralık daire yazısını astıklarını da söyleyen Muhtar Besim Ömer Cengiz, bunun yasal olmadığının da altını çizdi. Cengiz, “Bunu maliyedeki, vergi dairesindeki kişiler daha iyi bilir. Bu şekilde kiraya vermek yasaktır. Prosedürü normal değildir. Bunların belirli bir cezası olması lazım” ifadelerini kullandı.

CEZA UYGULANSIN

Muhtar Besim Ömer Cengiz, “Dairesini günlük kiraya verenler vergi ödemiyor. Devlete ve ilçemize hiçbir şekilde katkısı yok. Hatta ilçemize bunlar tamamen külfet” dedi. “Bizim istediğimiz bu işlerin Karasu’da düzene oturması” diyen Cengiz, “En azından gelen insanların kaydı alınsın. Bu ilanlar yetkililer tarafından takip edilsin. Gerekirse de ceza uygulansın. Dairesini günlük kiraya verecek olanlarda pansiyon tarzına dönsün ve en azından devlete katkı sağlasın” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi