Seçim vaadi gibi yıllardır fen lisesi hayali önümüze konuluyor. “Karasu bunu hak ediyor”, “Karasu’ya nitelikli okul” vs. vs. diye diye yıl oldu 2021...

Hendek, fen lisesi tabelasını astı, Akçakoca fen lisesi tabelasını astı. SUBÜ dedik, olmadı. Denizcilik fakültesi dedik, yakınına yaklaşamadık. Sosyal bilimler mi? O zaten hayal. Ölmeden şu fen lisesini görebilecek miyiz?

Nedir bizim şu Kuzey bölgesinin kaderi anlayamadım gitti. Hendek, Arifiye, Geyce aşkı nedir bu Sakarya’nın yerel yöneticisinden vekiline acep? Hemşehrilik yapıldığı aşikar. Kimin hangi ilçeden olduğu da aşikar. Yani mevzu geldi yine Karasu’nun ildeki siyasi ağırlığının zayıflığına öyle mi? Ne vekilimiz var ne il başkanımız. Ne de ilde bir ağırlık koyacak, Ankara’da ses getirecek siyasimiz...

Bu gidişle maalesef beyin göçü vermeye devam edeceğiz. Çocuğunu nitelikli okula gönderemediği için Karasu’yu istemeyen yöneticiler de olacak, doktor da, üst düzey görevli de... İki özel okulumuzla bu açık az da olsa kapatılmaya çalışıyor ama yetmiyor.

Biz yine ısrarla söylemeye devam edelim: Karasu fen lisesini hak ediyor. Hadi hayırlısı...

BİR HAFTA DAHA SABIR

21 Haziran’da Bakanlar Kurulu toplandı ve artık gına gelen tedbirlere nihayetinde bir adım daha uzaklaştık. Virüsteki OHAL kalktı, 1 Temmuz itibariyle sokak kısıtlaması ve genel olarak da saat kısıtlamalarına veda edeceğiz. Gazetemiz elinize ulaştığı ilk gün ve internet medyamızda bu yazının yayınlandığı ilk günden itibaren “Şafak 7” diyeceğiz. 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle maskeden de kurtulmayı dilerdim. Artık yormaya başladı açıkçası.

Gördüğümüz kadarıyla maske kullanım zorunluluğu kalksa da halk bu konuda ikiye bölünecek gibi duruyor. Bıkan ve 1 dakika kaybetmeden maskeyi çıkartacak olan da var, maskenin kendisini koruduğunu düşünerek takmaya devam edecek olan da var. Biz o günü görelim de Allah’ın iniyle, kim nasıl devam etmek istiyorsa etsin.

Aşılamada önemli bir yol kat edildi. Türkiye genelinde 42 milyon doz aşı, küçümsenmeyecek bir rakam. 14,5 milyon kişi tüm aşılarını tamamladı ülke genelinde. Sakarya’da ve Karasu’da da aşıya ilgi fazla. “Ben olmam” diyenlerin sayısı çok az. Yaş sınırının 30’a kadar inmesi ve SGK’lıların aşılanmaya başlanmasıyla birlikte Karasu’da günde bine yakın vatandaşa aşı yapıldığını öğrendik. Hastane ve ASM personeline bu konuda teşekkür etmek lazım. Sabır isteyen bir iş. Her gün gece saatlerine kadar aşılama hizmeti verdiler.

Eylül ile beraber tablo nereye gider bekleyip göreceğiz. Yaz sezonunda iki ay Koronavirüs tatili yaşayalım da şimdilik başka bir beklentimiz yok. Tek beklentimiz elbette Karasu halkının rehavete kapılmaması her şey yolunda giderken… Emeği geçen tüm yetkililere, personele ve halkımıza kocaman bir teşekkür etmek lazım.