Evet evet size soruyorum, ne yazalım? Bizim işimiz Öncü Karasu & Karasu Haberleri’nde spor yazmak, sporda Karasu’daki gelişmeleri n izini sürerek, size bu konuda bilgi ikramında bulunmak. Ama gelin görün ki sportif bir şey yok ki. Salonlar, futbol sahaları büyük ölçüde kapalı. Mayıs’a kadar ertelenen Bölgesel Amatör Ligi (BAL) için ne yazalım ki? TFF, bu lige katılan takımlara tanıdığı saha içi çalışmalar ve yapacakları özel karşılaşmalar dışında elimizde bir bilgi yok. Zaten bugün için ilimizi temsil etme hakkını ellerinde bulunduran yedi takımda, bu doğrultuda çalışmalarını bir umut sürdürüyorlar. Umarız, sezon başından beri, Koronavirüs tehdidi altında, başlaması Mayıs ayı ortalarına kadar ertelenen BAL bu sefer ya başlar ya da tamamen ertelenir. Ertelenirse TFF her halde para yüklü kasasından bu lige yatırım yapan tüm takımların harcamalarını karşılar.

VOLKAN DEMİREL JESTİ

Volkan Demirel, Türk futboluna, FB’li günlerinde, Milli takımızda üç direk arasındaki kurtarışları ile yaşadıklarıyla, kaleciliği ile insanlığı ile damga vurmuş bir futbolcu kimliği. Ben şahsen onu kaleci yönüyle takdir ederim. Ama ne yalan söyleyeyim saha içi bazı antipatik davranışlarını hiç sevemedim. Amma velakin Volkan Demirel’in saha dışı, kendine ait özel dünyasında ortaya koyduğu insani kimliği, aile reisliği benim için örnek teşkil eder. Futboldan kazandıklarının zekatını, fitresini yardıma muhtaç insanlarla paylaşmayı, yardımsever yanı, benim futbol ve de insani gönlümü mutlu eder. Son olarak Volkan Demirel ve eşi Zeynep Demirel, kızlarının doğum günü için harcamayı planladıkları parayı, doğum günü yerine tekerlekli sandalyeye muhtaç, tekerlekli sandalye bekleyenlere harcamışlar. Bay ve Bayan Demirel tam 22 tekerlekli sandalye bekleyenleri mutlu ederek hem kendilerini hem de bizi, manevi haz duyacağım bir aleme gönderdiler. Onları kutluyorum, onlara haftanın alkışını gönderiyorum. Allah bu yaptıklarının karşılığını, halisane yaptıkları bu jestin onlara, huzur ve mutluluk olarak döneceğine adım gibi eminim.

KUCAKLAŞMA (MUSLERA, UĞURCAN)

Kucaklaşmaya, gönülden birbirimize sarılmaların son 20 yılda ayrışmalarla yer değiştirdiği bir günde, sahalardan bir görüntü kucaklaşmaya hasret gönlümü okşadı. Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrası tartışmasız Türkiye’ye gelmiş en önemli karakter, en iyi kalecilerden olan Muslera’nın maç bitimi Türkiye’nin en iyi kalecisi olma yolunda hızla yol alan Uğurcan’la samimi bir şekilde kucaklaşması beni son derece mutlu etti. Sahalardaki bu kucaklaşmanın siyaseti de içine alarak her alanda gelişmesi dileği ile bu görüntüyü aldım önünüze koydum. Bu arada Muslera’yı hem iyi bir insan hem de iyi bir kaleci olarak örnek sporcu olarak, sporun ders kitaplarında okutulmasını naçizane önermek isterim.