Sakarya Üniversitesi ve 15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından “Cumhuriyetimizin 100.yılında Milli İradenin Önemi” konulu program düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde ise Kur’an Tilaveti gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu ve dolu dolu geçen programda "Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli İradenin Önemi" konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni de gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan Karasu Kuyumcullu Şehit İsmail Hakkı Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Merve Sümeyye Oymacı il genelinde birinci, Birsen Ecrin Uzun ise il ikincisi oldu.

Ödül töreninde öğrencilere katılım belgeleri ve hediye bisikletleri AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci ve T.C Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç tarafından verildi. Okul Müdürü Ali Osman Önlemeç, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bu anlamlı çalışma için emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Aldıkları dereceler ile hem okulumuzu hem de ilçemizi gururlandırdılar” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi