Karasu’nun ilk özel anaokulu olan Özel Zeliha Anaokulu, hafta içi iki anlamlı günde iki farklı uygulama gerçekleştirdi. İlk olarak Yangından Korunma Haftası olarak kabul edilen İtfaiyecilik Haftası nedeniyle öğrenciler Sakarya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı olan Karasu İtfaiye Amirliği’ni ziyaret etti. İtfaiye personelleri, öğrencilerle yakından ilgilendi ve çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi. Araçlara binen çocuklar, çalan sirenle itfaiye personelinin görevinin önemini uygulamalı yaşama fırsatı buldu.

İkinci etkinlik ise 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleşti. Öğrenciler, evlerinde aileleriyle birlikte hazırladıkları mama kaplarını, sokakta yaşayan hayvanlar için okul çevresindeki çeşitli yerlere ve parklara bıraktı. Öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı ise yüzlerinden okundu.

Özel Zeliha Anaokulu Müdürü Halit Er, “Manevi ve anlam yüklü günleri, yerlerinde uygulamalı olarak öğrenen öğrencilerimiz, bu kazanımlarını hayat boyu devam ettirebiliyor. Özel Zeliha Anaokulu eğitimcileri olarak milli, dini ve manevi değerleri yüksek öğrencileri topluma kazandırmak en önemli vazifemiz. Bize bu imkanları sunan okul kurucumuz Selman Özbay’a da teşekkür ederiz” dedi.