Kediler, köpekler onlar bizler için minik dostlar, minik canlardır. Nasıl ki biz insanlar susuz duramıyor özellikle sıcaklarda daha çok su ihtiyacı yaşıyorsak minik canların da aynı şekilde suya ihtiyaç duyacaklarını unutmayalım.

Sıcakların gelmesiyle birlikte su bulamayan sokak hayvanları için kapınızın önüne, Dükkânlarınızın önüne, parklara, sokaklara 'bir kap su' koymayı unutmayın.

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında sokak hayvanları su ve barınma sıkıntısı çekiyor. Su bulamayan sokak hayvanları için "Bir Kap Su" kampanyaları düzenlenmesi gerekmektedir.

Suyu metal kaba koymayalım

Kediler ve köpekler sıcaktan çok fazla etkilenir ve susuz kalması durumunda halsiz düşer, hatta kalp krizi bile geçirebilirler. Bu nedenle sokaklara, parklara veya uygun gördüğünüz yerlere ‘bir kap su’ koyun.

Ancak suyu metal kaba koymamak gerekir. Metal kap daha kolay ısındığından suyun da ısınmasına neden olur. Bu sebeple plastik ya da cam kaplar tercih edebilirsiniz. Su dolu kapları da gölge alanlara yerleştirebilirsiniz.

Suyun yanına mama da ekleyelim

Sıcak havalarda hayvanların yiyecek bulmalarının da zorlaştığını hesap ederek suyun yanına mama da ekleyebilirsiniz.

Kuşları da unutmayalım

Sıcak havalarda kuşların da su sıkıntısı çektiğini unutmamamak gerek. Kedi ve köpekler için koyduğunuz su kapları kuşlar için uygun olmayabilir. Kuşlara su ve yem vermek için geniş ağızlı ve sığ kaplar tercih edilmeli. Su kapları balkona yerleştirildiğinde kuşlar hem su içebilecek hem de duş alabilecektir.

Gölge olan alanlara

Sıcaklardan bunalan hayvanlar için gölge alanlar da yaratabilirsiniz. Örneğin sağlam bir koli sokak hayvanları için kolayca bir eve dönüştürülebilir. Kuytu ve gölge bir köşeye yerleştirilen kulübenin üzerine “barınak” yazmayı da unutmayalım.

Havaların sıcak olması ile birlikte bir kap suyu can dostlarımız için sokaklara yeniden koymanın zamanı. Çanakkale Belediyesi de buna bağlı olarak vatandaşlara hatırlatma yaptı. Yapılan hatırlatma mesajında “Şu sıcak havalarda can dostlarımız için kapınızın önüne siz de bir kap su koyun” şeklindeydi. Bizlerde duyarlı olarak bu girişimi yapacağımıza inanıyorum.

Her canlının yaşamını devam ettirebilmesi için suya ve yemeğe ihtiyacı vardır. Lütfen duyarlı olalım. Minik canları unutmayalım.