Bu haftaki gazetemizin manşetinde de gördüğünüz gibi, il merkezinde zaman zaman yaşanan ve il basınından da takip ettiğiniz “Maganda kurşunu” Karasu’da da yaşandı. Siftahı yaptık, gözünüz aydın (!).

Komik değil mi? İronik ve alaycı bir şekilde konuşuyoruz, yazıyoruz. Ama inanın hiç de komik değil. İlçenin kalbinde, Karakol Caddesi’nde yaşandı bu talihsiz olay.

Bir magandanın işaret parmağının ateşlediği silahtan çıkan mermi, belki kilometre uzaktan Atatürk Bulvarı yakınında park halindeki aracın motor kısmına düştü.

Araç sürücüsü, içinde olsa, mermi sadece 1,5 metre geriye düşse, ön camdan girip adamın canını oracıkta alırdı.

Bırakın araca isabet etmesini, bir insanımıza, hele de bir çocuğa denk gelse bedenini deler geçerdi, ki o kaportayı nasıl deldiğini gözlerimle gördüm, verdiği hasar karşısında şaşkına döndüm.

Bireysel silahlanmaya karşı çok kez girişimlerde bulunuldu, düğünlerde, kutlamalarda silah kullanmayın diye çok kez kamu spotları yayımlandı.

Ama adı üzerinde işte: MAGANDA! Evet o karikatürlerdeki, hayvana benzeyen çizimiyle tasvir edilen ama ruhu aslen öyle olan MAGANDA!

Neyse ki bir cana mal olmadı yorgun mermi. Maddi hasarla atlatıldı da o adamın günahı ne aracı hasarlı oldu. Verilmiş sadakası varmış diyelim. Allah da bu magandaları ıslah etsin, işimiz duaya kaldı. hakikaten BEDAVA YAŞIYORUZ!

JANDARMAMIZA TEŞEKKÜRLER

Salı günü Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri ve timleri, alışılagelmemiş bir etkinliğe imza attı. Eski TİGEM mevkiinde kurulan TRAFİK YAŞAM ÇADIRI, sürücülerin hem beğenisini aldı hem de şaşkınlık oluşturdu.

Klasik çevirme noktalarından büyük bir farkı vardı bu kez kurulan dubaların. Vatandaşa, “Biraz mola vermek ister misiniz? Çay ve tatlı ikram edelim” denildi. Haliyle sürücülerin yüzünde bir tebessüm oluştu. Ve belki de bu mola bugün yaşanacak bir kazanın da önüne geçti.

Vatandaş, molasını verdi, çayını içti, tatlısını yedi. O esnada da kemer kullanımı, direksiyondayken cep telefonuyla ilgilenilmemesi gerektiği ve alkollü araç kullanılmamasına dair ibret verici videolar izletilerek uyarı mesajı verildi.

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, İlçe Emniyet Müdürümüz ve İlçe Jandarma Komutanımız da programa teşrif etti. Ulusal basının temsilcileri de etkinliği ülke gündemine taşıyarak bu güzel fikri onore etti diye düşünüyorum. Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine kocaman bir teşekkürü vatandaş olarak şahsen borç biliyorum.

Böyle güzel programlarla asayiş dışı haberlerle ülke gündeminde yer almak dileğiyle diyelim…