2009 yılında kurulan Sakarya Kent Şurası, 14 yıl sonra ilk kez bir ilçede toplantı gerçekleştirdi. Sakarya Kent Şurası Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın girişimleriyle salı günü akşamı Karasu’da toplanan Sakarya Kent Şurası’nın başkanı Erol Öztürk, Karasu’ya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Başkan Öztürk, “Karasu, Sakarya’nın müstesna ilçelerinden biri. Fakat görüyorum ki Karasu’ya gereken ihtimam gösterilmemiş. Karasu’nun turizmle ilgili büyük bir oteli yok. Uluslararası firmalara yer tahsisi edilmeli, bu oteller Karasu’ya yaptırılmalı. Doğru dürüst bir eğlence ve kongre merkezi yok. Sadece Sakarya Nehri ve Karadeniz burayı güzelleştiriyor” diyerek sözlerine başladı.

SİYASETİ BIRAKSINLAR

Yetkililerin Karasu’ya büyük şeyler kazandırması gerektiğine vurgu yapan Erol Öztürk, “Bunu yapacak kişiler de bu şehrin sahipleridir. Kaymakamlığa, Belediye Başkanlığı’na baskı yaparak bunlar gerçekleşebilir. Siyaseti son plana bırakmalılar. ‘Önce Karasu’ demeliler” şeklinde konuştu.

Sakarya Nehri aracılığıyla İzmit Körfezi’nin Karasu’dan Karadeniz’e bağlanmasının önemine de dikkat çeken Öztürk, “Sakarya Nehri taşımacılığı projesi büyük bir projedir ve ilçeye, şehre çok şey kazandırır. Karasu Kaymakamı ve Karasu Belediye Başkanı, bu projeye karşı duyarlı olmalı ve projeyi hayata geçirecek girişimleri yapmalı” ifadelerini kullandı.