Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem’in önderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin destekleriyle Karasulu muhtarlar İsmet Turan ve Osman Şahin’in de yer aldığı Diyarbakır programı gerçekleştirildi. Program kapsamında Şehit A. Gaffar Okkan anıldı, eylem düzenleyen anneler ziyaret edildi ve kahvaltı programı organize edildi.

ŞEHİT EDİLDİĞİ YERDE ANILDI

Program kapsamında 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır’da hainlerin pusu kurması sonucu beş dava arkadaşıyla birlikte şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Sakaryalı A. Gaffar Okkan, şehit edildiği yerde anıldı. Karasulu muhtarlar Turan ve Şahin, Şehit Okkan’ın anıtı başında dua ederek karanfil bıraktı. Turan ve Şahin, bu programda duygulu anlar yaşadıklarını ve kendilerine bu imkanı sağlayan Erdem ve Yüce’ye teşekkür ettiklerini söyledi.

DİYARBAKIR ANNELERİ UNUTULMADI

Turan ve Şahin, Diyarbakır annelerini de unutmadı. Dağa kaçırılan çocukları için hdp il binası önünde oturma eylemine devam eden anneleri ziyaret eden Karasulu muhtarlar, eyleme destek verdi. 3 Eylül 2019’da başlatılan eylemi sürdüren annelere hediyede takdim eden Turan, “Annelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Allah yardımcıları olsun” dedi. Şahin ise, “İnşallah anneler bir an önce evlatlarına sıkı sıkı sarılır ve bu hasret sona erer” sözlerini kullandı.

KAYA’YI ZİYARET ETTİLER

Sakarya’dan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Fatih Kaya’yı da makamında ziyaret eden Karasulu muhtarlar, Kaya’nın kendileri ile yakından ilgilendiğini söyledi. Turan, “Beş yıl Sakarya’da görev yapan müdürümüz, ilimizi çok sevdiğini ve emekli olduğunda Sakarya’ya yerleşmeyi istediğini söyledi. Kaya’ya misafir perverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri çok güzel ağırladı” dedi. Sakaryalı muhtarlar Diyarbakır Valisi ve Emniyet Müdürü’nün organize ettiği kahvaltı programına da katıldı ve Diyarbakır’dan ayrıldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi…