Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, Hatay’ın İskenderun ilçesine giderek AFAD gönüllüsü olarak kurtarma çalışmalarında yer aldı. Karasu Haberleri İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün ile canlı görüşen Salim Direk, bölgedeki durumu canlı olarak Karasu’ya iletti.

NOKTA ATIŞI YAPILMALI

Bölgenin ihtiyaç durumuna dikkat çeken Direk, “Yardımların pek çoğu, belli noktalara yığıldı. Bazı ilçeler ve köylere ulaşım sağlanamadı. Lütfen yardım göndermek isteyenler ve bölgeye gelmek isteyenler nokta atışı olan ihtiyaç yerlerine ulaştırsın ya da ulaşsın” dedi.

AFAD ile koordineli olarak ihtiyaç bölgelerinin öğrenilebileceğine vurgu yapan Salim Direk, “Özellikle köylerin bazılarına hala gidilemedi. Merkezde ekip sıkıntısı yok. Ama Bölgenin tamamında ekipman ihtiyacı var. Elle kazmak, enkaza girmek mümkün değil” diye konuştu.

YARDIMLAR, ZAMANA YAYILSIN

Gıda desteği sağlanırken de acele edilmemesini söyleyen Direk, “Yardımları, zamana yayalım. 1-2 hafta sonra yiyecek ve giyecek ihtiyacı başlayacak. Gıda yardımları için 1-2 hafta bekleyelim. Yardımda süreklilik önemli. Kazma, kürek ve eldiven başta olmak üzere ağır iş makinalarına ihtiyacımız var” dedi.