Bugün süper lig takımları içinde iddialı konumda olan, artık adı yükseklerde anılan Karasuspor’un futbolcu karakterlerine bir süre ara verip sarı kırmızılı takımın başkanlık koltuğunda yer alan isimlerine dünden bu güne doğru ilerleyerek bir göz atmak istiyoruz.

 

ESKİ BAŞKANLAR 

 

Karasuspor’un resmi olarak 1950’de liglere katıldığı yıllardan bu günlere gelene kadar 27 başkan görev yapmış.  Sarı Kırmızılı renklerin yavaş yavaş futbolun içinde olduğu yıllarda İdris Bal, Sebahattin Aslan, Dursun Güler, Hüsnü Aslan, Salim Uysal, Hasan Kokoz, Hüseyin Zorlu, İhsan Bal, Selahattin Tatlı Ertuğrul Ergüder, Ahmet Özkan,

 

Cevat Ekşi

 

Hasan Ekşioğlu

 

Hasan Özkan

 

Erdal Bıçakcı

 

BUGÜNLERE DOĞRU YOL ALIYORUZ

 

Karasuspor’un Sakarya amatör futbolunda kök salmaya başladığı yıllara doğru gelirken, bugün gelinen nokta ile ilgili bir başkan notuna öncelik vermek gerek. Bugün Karasuspor Süper Lig’deyse bu başarıda 2005-2006 yıllarında kulübün başkanlık koltuğunda yer alan Erdal Bıçakçı’nın adı Karasuspor’u halen bulunduğu yere Süper Lig’e çıkartan başkan olarak anılır.  Karasuspor’un başkanlık koltuğunda Erdem Bal, İhsan Güler,  Celal Bingöl, Celal Ergelen (rahmetli), Ali Hamarat, Erdal Bıçakçı, Burhan Erdoğan,  Hasan Ekşioğlu, Cevat Ekşi, Dursun Caner, Hasan Özkan, İ. Hakkı Topaloğlu ve Yılmaz Ekşi. Bugün ise sarı kırmızılı başkanlık koltuğunda genç jenerasyon başkanı olarak anılan Mehmet Akbaş var.

 

İVME KAZANDIRAN İKİ İSİM

 

Karasuspor’dan son on beş yıla göz atarken sarı kırmızılı süreçte iki başkan bana göre Karasuspor’un ismini spor kamuoyunla çok iyi bütünleştirdiğini gördük. Hasan Ekşioğlu ve Cevat Ekşi (iki amcaoğlu) zamanında Karasuspor Sakarya’da birçok oyuncu tarafından tercih edilen bir takım oldu. Hem tribünlere, hem takıma hâkim olan Hasan Ekşioğlu zamanında alt yapının ivme kazandığına tanık olduk. Gerek Hasan Ekşioğlu, gerek Cevat Ekşi zamanındaki Karasuspor’da futbolculara verilen sözlerin her hâlükârda oyunculara ödenmesi, Karasu’dan ayrılan oyuncuların cebine kuruşu kuruşuna ödemelerin yapıldığına tanık olduk. Hatta İnegöl’de Türkiye şampiyonasında maç günü isyan bayrağı asan oyunculara bile ödemeleri yapılması Sarı Kırmızılı yönetim duruşuna ayrıcalık katıp, Karasuspor her futbolcunun oynamak adına tercih edilen kulüp haline getirdiğine bizde tanıklık ettik.