Karasuspor’da Mehmet Abaş yönetimi, “Biz yokuz” diyerek kongre kararı aldı ama Dernekler Masası’ndan kongreye izin çıkmadı. Koronavirüs nedeniyle bir süreliğine ertelenen bu karar sonrası Karasuspor, bu haliyle yine mevcut Mehmet Akbaş yönetimine kaldı. Kaldı ama talibi çıkarsa ileride kongre yapmak koşuluyla bu gün iyi niyetli devir teslim ile Karasuspor’u teslim alabilirmiş.

Var mı talip? Sarı kırmızılı futbol piyasasında Bülent Uygun, iş adamı Uğur Akkuş modeli gezdi durdu. Bazı eski başkan isimleri de el altından medyaya servis edildiğini duyuyoruz. Bu gelişmelere mevcut Başkan Mehmet Akbaş ne diyor? Bize ulaşan bilgilere göre Mehmet Akbaş, “Talipli olan her kimse buyursun gelsin, takımı onlara verelim” diyor. Biz de diyoruz ki: olası Bölgesel Amatör Lig (BAL) oynanacaksa eğer, “Biz gidiyoruz” diyen ve bu konuda kararlı olan Mehmet Akbaş, elinden yönetimi alır, Karasuspor’u lige hazırlar.

MERT MARANGOZ VE ORHAN ÇAKIR

Karasuspor’un sarı Kırmızılı futbol yıllarının eski günlerini, bu günlere gelişini ve bugünkü yıllarını dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bu yazı dizisini sizlere sunarken iki gence, safkan Karasulu, safkan sarı kırmızılı alt yapı oyuncuları olarak göze giren Mert Marangoz ve Orhan Çakır geldi aklıma...

Bu iki genci neden dilime dolama gereği duydum? Karasuspor’da alt yapıya yeni bir cehre kazandıran Mehmet Akbaş’ın, “Alt yapı bizim için olmazsa olmazımızdır” diye bir düşünceyi benimle paylaşırken bu iki genç geldi gözümün önüne. Orhan Çakır ve Mert Marangoz, 2005-2006 sezonunda Karasuspor’un Süper Lig’e çıktığı yıl adlarını Karasuspor’a yazdıran, uzun yıllar Süper Lig ve BAL’da sarı kırmızılı renklere futbol hizmeti sunan iki Karasulu gençtir. Orhan savunmada stoper, Mert Marangoz orta sahada oynadığı futbolla hep anılmış hep saygı görmüş sarı kırmızılı iki alt yapı rengidir.

Başka yok mu? Niyazi Batuhan var, Kaan Işık var. Bu iki genç de Karasu’da yetişmiş ama dışarıya açılmış Karasulu iki alt yapı değeridir. Sonuçta pandemi süreci de göstermiştir ki artık belediye testekli, iş adamı destekli günler geride kalmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz size diyor ki: Kendi değerlerinize dönün, bırakın paralı, şaşalı takım kurmayı, gelin siz siz olun futbolun alt yapısına dönün. Dönmüyor musunuz? Siz bilirsiniz, gittikçe sıkışan ekonomide, günün Türkiye şartlarında paralı transferler Karasuspor’un geleceği için çare olmaz. Geçmişte denendi, sonuç?...