Karasu Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu, LGS’de başarı çıtasını yükseltti. 1 Ekim 2019’dan itibaren Okul Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Ova, bu yıl 68 öğrenci mezun ettiklerini ve bunun 19’nun nitelikli liselere yerleştiğini söyledi. Ova, “Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneğimizi bozmadık ve birer öğrencimizi güzel sanatlar lisesi ile spor lisesine gönderdik” sözlerini kullandı.

GELENEK BOZULMADI

Okul Müdürü Ahmet Ova, “Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’ne 6, Sakarya’da ise sosyal bilimler lisesine 1, spor lisesine 1 ve denizcilik meslek lisesine sınavla 6 öğrencimizi yerleştirdik. İl dışından ise 1 öğrencimiz fen lisesini tercih etti. Ayrıca bu öğrencimiz Mert Hamza Özer daha önce de ilçe ikincisi olarak okulumuzu gururlandırmıştı” dedi. İstanbul Ataşehir Güzel Sanatlar Lisesi’ne bu yılda 1 öğrencimizi göndererek geleneğimizi bozmadan devam ettik. Her yıl mutlaka bir öğrencimizi güzel sanatlar ve spor lisesine gönderiyoruz. Bunu başarabilen nadir okullardanız. Bu yıl bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

ÇITA YÜKSELİYOR

“İzmit’teki fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi programı uygulayan imam hatip lisesine de öğrenci gönderdik” diyen Müdür Ova, “Yine il dışı olarak iki sosyal bilimler lisesine de öğrencilerimizi yerleştirdik” dedi. Ova, “Milli Eğitimin; toplam öğrenci sayısının yüzde 10’u nitelikli okullara yerleşirse o okul başarılı bulunuyor politikası üzerinden bakacak olursak bizim yüzdelik başarımız 28’lerde. Bu da öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emekleri sayesinde oluyor. Kendilerine, akıttıkları alın teri için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

UZUN SOLUKLU SÜREÇ

LGS hazırlığının uzun soluklu bir süreç olduğunu söyleyen Müdür Ahmet Ova, “Eylül’den itibaren her ay deneme sınavlarımızı yapıyoruz. DYK kurslarımızı düzenliyoruz ve çocuklarımızın ödevlerini yakından takip ediyoruz. Son iki aya geldiğimizde de çocuklarla yoğunlaştırılmış bir program hazırlıyoruz. Bunun verimini de iki yıldır LGS’de gördüğümüz sonuçlarla alıyoruz” dedi. Ova, “Son iki aya yoğun bir program yapmamızdaki amaçta, öğrencimizi sıkmadan yavaş yavaş vites yükselterek sınavlara hazırlamak. Uyguladığımızın bu sistemin meyvelerini de topluyoruz ve bu da bizi gururlandırıyor” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi