-

Karasu Belediyesi tarafından Ağustos ayı başında ilk olarak İhsaniye Mahallesi’nde uygulanmaya başlanılan ve talep gören “Bireysel Çöp Kutusu” projesi, Tepetarla Mahallesi’nde de başladı. Perşembe günü 100 adet bireysel konteyneri teslim alan Tepetarla Mahallesi Muhtarı Hasan Tabiloğlu, konteynerleri, mahalle sakinlerine teslim etmeye başladı.

“Düzensiz çöp toplamanın tamamen önüne geçildi. Mahallemiz sokaklarında, başıboş hayvanlar, zaman zaman çöpleri sokaklara saçıyordu. Bu sorun ortadan kalktı” diyen Tabiloğlu, temizlik ve hijyen açısından da önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Muhtar Tabiloğlu, mahalle sakinlerinin en iyi hizmete ayık olduğunu ve bunu da aldıklarını belirtirken, çöp konteynerleri taleplerinin alınmasına devam edildiğini de söyledi.

TOPLAM 819 KONTEYNER

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, “Bireysel Çöp Kutusu” projesinin Karasu’da toplam 9 mahallede başarıyla uygulandığını dile getirdi. Ağun, “İlk pilot mahallemiz İhsaniye’ye 400 adet, Çatalövez’e 100 adet, Tuzla’ya 85 adet, Taşlıgeçit’e 93 adet, Üçoluk’a 20 adet, Resuller’e 30 adet, Adatepe’ye 35 adet ve Eski Adapazarı Caddesi’ne 56 adet bireysel konteyner teslim edildi. Talepler alınmaya devam ediliyor” dedi.