Acısıyla, tatlısıyla bir yaz sezonu daha geride kaldı. Her yaz olduğu gibi bu yaz da kimi vatandaşlar için acısı tarifsiz bir kara tarih olarak zihinlere maalesef kazındı. Buna şükredilmez ama en azından üç vatandaşımızla sınırla kalan acı yaşadık. Sayının yükselmesinin en büyük engeli de şüphesiz sahillerimizin can bekçileri oldu.

20 Eylül Pazar günü itibariyle üç ilçede görev yapan 61 personel, alınlarının akıyla sezonu tamamladı. Haftanın yedi günü, günde 11 saat canımıza bekçilik ettiler. “Şehrin stresinden bıktık, serinleyelim. Bir gün tatilim var, denizin hali umurumda değil, gireceğim” diye ısrar edenlere sabırla engel oldular. Yani ölmesinler diye direndiler.

Ve çabalarının karşılığını da bin 243 kişinin hayatını kurtararak elde ettiler. İşte bu kahramanların en büyük ödülleri, hayatta kalan ve halen aileleriyle yaşayan bin 243 kişiden başka bir şey değil. Acı kaybımız olan üç kişiden biri olmak ya da bin 243 kişiden biri olmak, cankurtaranlarımızın uyarılarına kulak verip vermemekle size kalmış.

Başta Karasu olmak üzere Kocaali ve Kaynarca’da canları pahasına görev yapan ve insan hayatına bekçilik eden karamanlarımıza minnettarız!

ÖZEL OKULUN GETİRİLERİ

İlçemizde iki özel okul birer yıl arayla tamamlanarak eğitim vermeye başladı. Eğitimde özelleşme iyi mi, kötü mü diye yorum yapmayacağım. Bunun takdiri halkındı. Fakat farklı sektörlerde farklı kişilerden duyduğum bir iki olumlu yönünün paylaşmak istedim. Duyunca bana da enteresan geldi.

Biz, sektörlerin içerisinde olmayınca, haliyle onların penceresinden bakamıyoruz. “Karasu’ya neden doktor gelmiyor?”, “Gelse de neden hemen gidiyor?” der dururduk. “Artık geliyor, gelen de 3 ay sonra gitmiyor”… bunu söyleyen sağlık sektörünün kalbinden biri. Neden mi? Doktorlar, il merkezini tercih ediyor. Çünkü çocuklarının eğitimine öncelik veriyorlar. İlçede, tercih edebilecekleri özel okul veya nitelikli okul yoksa, doktor o ilçeyi tercih etmiyor ya da bir an evvel gitmeye gayret gösteriyor.

Artık Karasu, bu gerekçeden muaf kalacak. Verdiğim sadece basit bir örneğiydi. Niceleri de mevcut. Dışarıdan gelen için önemli demek ki özel okul. Bir de nitelikli okulumuz olsa, hem beyin göçü vermeyeceğiz hem de Karasu’yu tercih edilir hale getireceğiz.