Karasu İstanbul Caddesi yolunda meydana gelen kazaların sorumluları kimler? Değerli okurlarım konuya direk olarak girmek istiyorum.

Karasu İstanbul Caddesi yolu (Palacı Petrol) ön yolu dersem hangi güzergah olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Bu yolda neredeyse haftada iki üç kaza meydana geliyor. Kaç canlar gitti hepimiz biliyoruz. Kaç defa o yol üzerinde basın açıklamaları yapıldı? Bunların hepsini biliyoruz.

Tek bilmediğimiz şey ise bu yola halen neden bir önlem alınmamasıdır. Burada meydana gelen kazaların sorumluları kimlerdir? Bu sorularımıza bir cevap vermenizi istemiyorum. Kazaların olmasını engelleyin yeter bize..!

Daha kaç kişi feci şekilde can verecek bu yolda?

Dalga geçer gibi 20 tane dubayı asfalta vidalamakla içiniz gönlünüz rahat oluyorsa siz değerli sorumluları alkışlayalım o zaman.

Işık sistemi desek yok, yol desek yok. Neyi bekliyorsunuz artık dersek suçlusu yine biz oluyoruz. Eksiklikleri yazın edin diyorsunuz, yazıyoruz suçlu oluyoruz. İlçeye ihanet ediyormuşuz gibi bakıyorlar bize.

İlçem neden her hafta 10, 20 tane asayiş haberi ile anılsın? Anılmasın istiyoruz. Asayişten ölümlerden zevk mi alıyoruz? Almıyoruz. Ama bize basına bu gözle bakan herkes bu yolun bu halde olmasının sebeplerinden biridir.

Bu yolun bozuk olması, ışık sisteminin düzgün olmamasının sebeplerinden bir diğeri ise kimsenin ses çıkartmamasıdır.

Kaza oluyor, aileler gelip asfalt üzerinde canlarını topluyor. Ne kadar acı bir durum. Bu acıyı yaşamayan kimse bilemez. Sorumluların yakınının başına o yol üzerinde bir şey gelse, inşallah öyle bir şey olmaz. O yolu öyle güzel kaymak gibi yaparlar ki aklınız şaşar.

Evet, böyle söyleyince yazınca da hatalı oluyoruz değil mi? Evet, evet hatalı oluyoruz. Yazıp çizerek yine biz suçlu oluruz. Eyvallah.

Yeter ki düzgün olmayan o yol düzgünce yapılsın, ışıklandırma sistemi düzgünce yapılsın. Yazıp çizdiğimiz için hatalı olalım buna kabulüz. Siz o canları soldurmayın hatalı biz oluruz.

NOKTAYI KOYSAK MI ARTIK!

Sanayi ilçesi miyiz? Turizm ilçesi miyiz? Tarım ilçesi miyiz? İlk önce bunu bir netleştirelim sonra ilçemizin nasıl düzgünce büyüdüğünü güzelleştiğine hep birlikte şahit olacağız.

Limanımızın güzelliğini hala farkında değiliz.
Sahilimizin güzelliğini farkında değiliz.
Ormanlarımızın güzelliğini farkında değiliz.

Hiçbir güzelliğin farkında değiliz aslında. Suçlu asla aramıyoruz. Her zaman birlik ve beraberlikten yana olamayışımızın altını çizmekten yakınıyoruz sadece.

El ele verilip aşılmayacak sorun yoktur. Çözümler tek bir kişiye değil, topluluğun fikri ile daha çabuk çözüme kavuşacağının altını çizmek istiyoruz.

İlçemiz için teşkilat başkanları, oda başkanları, kaymakamlık, belediye, siyasi toplum kuruluşları hep birlikte ele ele vererek isteyip te alamayacağımız hiç bir şey olmaz. Birlik olundu mu her şeyi ilçemize en güzel şekliyle kazandırırız.

İlçemizin gelişimi için noktayı sizler koyacaksınız…