Karasu, futbolda önümüzdeki sezon üç Süper Lig takımıyla temsil edilecek. Karasuspor ve Karasu Aziziyespor’dan sonra bu lige yine tanıdık bir takım, Süper Lig’e bir zamanlar heyecan katan Karasu Güvenspor tekrardan geldi. Kızılcıkspor’un Süper Lig’in kapısından döndüğü Karasu futbolu alt yapıda Karasuspor’un U-16’larda şans tepmesi ile üzüldü. Karasulu gençler, grup aşamasında hiçbir iddiası olmayan Maltepe Gençlik’le berabere kalması ile direkt Türkiye şampiyonasına gidiş biletini kaçırıp, Play-off’ta Harmanlıkspor’a, bu liglerin iddialısı bir takıma kafa tutup penaltılarla kaybetmesi iyi okunmalı. Futbolda bunlar olur diyerek bugün yaşananları bir kenara atmakla, bu kaçan şansın içini dolduramazsınız. Karasuspor altyapısındaki dostlar, bana göre Sarı-Kırmızılı futbol yuvasına daha fazla mesai harcamalılar. Başarı kolay gelmez. Bir teselli vereyim mi size? Play-off oynayan Harmanlıkspor ile Karasuspor’dan her kim dışarıya giderse gitsin, sadece Sakarya dışı hava alır geri dönerler. Her iki takımda da görücüye çıkacak, altyapı taraması yapan takımların ilgisini çekecek oyuncu sayısı bana göre çok az. Neyse yine de “Dışarıya gitmek bir takımın alt yapısına heyecan katacağını düşünenlere de saygı duymak gerekir” diyerek bu konunun üstünü örtüyorum. Yaşarsak seneye Karasu Atatürk Stadı’nda renkli bir Süper Lig mücadelelerine tanık olacağız. Şimdiden herkese kolaylıklar dilerim.

SAKARYA FK, FİDAN DİKMİŞ

Doğanın temizliğinin, saflığının son yıllarda, çarpık ekonomikleşmenin de yükünü çekerek eski güzelliğini yitirdiği şu günde, bir futbol takımının ortaya çıkıp, fidan dikme projesine sarılması dikkatimi çekti. Bir spor kulübünün işi, sporcularına sadece futbol öğretmek olmadığının güzel bir örneğini sergilemiş Sakarya FK. Onlar, bir spor kulübünden fazlasını yaparak, ailelerle, minik sporcularıyla fidan dikmişler. Ne güzel, tahrip edilen doğaya, tahrip edilen ormanlarımıza yeni bir soluk olmak adına fidan dikerek örnek bir davranışa imza atan Sakarya FK takımını kutluyorum. İnşallah onların sergilediği bu tutum diğer spor kulüplerine de sıçrar. Umarım bu fidan dikme olayı, ormanlarımızı çıkar uğruna yok edenlerinde kulaklarına küpe olur.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Aslında her canlıya şiddete hayır da son yıllarda kadına yönelik şiddetin artması, kadınların katledilmesi epeyce yükselince, verdiler takımların ellerine birer flama her maç öncesi kadına şiddete hayır pankartları stat stat dolaştı. İnandık mı? Ben bunu inandırıcı bulmuyorum, neden mi? Sen kadına şiddet yasasını iptal edeceksin, sen kadına şiddetin artmasına bu yoldan el vereceksin, sen kadın derneklerini kapatmak adına hamleler yapacaksın, ben de senin bu gösterine inanacağım öyle mi? Eğer siz gerçekten kadına şiddet konusunda önlem almak adına samimiyseniz önce kadına bir insan olarak, bir birey olarak değer vereceksin. Siz gerçekten samimiyseniz biz kadına şiddet olayında Avrupa insan hakları sözleşmesinden çıkmakla hata ettik diyerek, kadına şiddet konusunda yasal hamleler yapacaksınız ki biz size az da olsa inanlım. Takımların ellerinde flamalarla kadına şiddet ile seremoniye çıkması bu konuda sadece ve sadece göz boyamak. Ben bunu böyle okuyorum, aksini düşünen, olayın böyle olmadığını iddia edenler buyursunlar beni ikna etsinler. Haftaya görüşmek dileği ile…

NOT: Öncü Karasu Gazetesi’nin bayram baskısı nasıl olacağını bilmediğinden, belki biraz erken ama ben içi dışı boşalan, eski heyecanı olmayan, ekonomik nedenlerle eski cazibesinden her gecen gün uzaklaşan, gelecek olan, gelmekte olan bayramınızı kutlamak istiyorum. İyi bayramlar Karasu, iyi bayramlar Türkiye.