Karasu Yeni Mahallesi yolu, İstanbul Caddesi yolunda sinyalizasyon olmaması sürücüleri tedirgin ediyor. Yaz ayının gelmesi ile birlikte trafiğin de yoğun olacağı o bölgede acilen bir çalışma yapılması şart oldu.

Bu yolda senelerdir herhangi bir ışıklandırma çalışmasının olmamasını görüyoruz. Karasu’ya giriş çıkısın ana merkezi olan bu yol ölüme açık açık davetiye çıkarılıyor.

O bölgede bu zamana kadar birçok kazaya şahitlik ettik. Kaza haberleri yapmaktan zevk duymuyoruz. O bölgede neden bu kadar kaza oluyor sorusunun cevabı herhangi bir ışıklandırma olmamasıdır. Gerçekleşen kazalar sonrasında her zaman yolun bir hatası var mıdır yok mudur diye sorgulasak, yazsak da bu zamana kadar hiçbir girişim olmadı.

Yaz geliyor. Trafik yoğunluğu ile birlikte o yolun tehlike saçtığının farkına iyice varılması gerekmektedir.

İlçemize gelen hemen hemen herkes, İlçemizde yaşayan herkes burada ışık olmamasını yadırgıyor. Yol çok uzun ve geniş olduğu için hız yapmaya elverişli. Caddeden geçen kamyonlar bile hızlı geçiş yapıyor. Bu yol şehir merkezine gidip dönmek için kullanıldığı için hız yapan araçlarla, kamyonlar sürekli olarak karşı karşıya kalıyor.

Karasu Yeni Mahallesi yolu, İstanbul caddesi yolunun üzerinde bulunan kavşakta bir yandan sinyalizasyon eksikliği nedeniyle kaza olma ihtimali vatandaşı tedirgin ederken, bir yandan da trafik kurallarını hiçe sayan sürücüler tehlike yaratıyor.

Sürücüler kavşakta beklememek için diğer araçların geliş yönünden “U” çekip ilerlemeye çalışıyor. Bir anda karşılarında ters yönden ilerleyerek üzerlerine gelen araçları gören sürücüler korna ve selektör yaparak uyarsalar da, trafik canavarları bu yöntemi kullanmaya devam ediyor.

Ciddi bir eksiklik olan o bölgede acilen ışıklandırma çalışması yapılmalıdır.

SON 25 METRE!

Karadeniz’in Karasu sahilinde meydana getirdiği kıyı erozyonu, dur durak bilmeden devam ediyor. Akkum mevkiinde denizin yola yaklaştığı bölgede en yakın mesafe 25 metre olarak ölçüldü. Bu mesafe 10 gün önce ölçüldü. Şimdi belki de daha azdır.

Tehlikenin farkında olduğumuzu düşünüyorum.

Herkes güzel güzel açıklama yapıyor. Ancak herhangi bir çalışma, girişim yok. Sahilimizde kum kalmadı, deniz yola gelmek üzere ama ne yapılacak hala o tartışılıyor.

Ortada herhangi bir sonuç maalesef yok. Karasu sahili için tehlike sirenleri daha güçlü çalıyor!