Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan Genel Kurulunun Mart ayında yapılası planlanırken mevcut Başkan İlyas Balcı’nın tekrardan aday olacağı düşünülürken, yaklaşık 4 yıl öndeki seçimde aday olan ve 290 oy alarak seçimi kaybeden Cihan Emre’de adaylığını tekrardan açıkladı.

Bu manada seçim telaşı da erkenden başlamış oldu.

İlyas Balcı başkanlığında ki liste üyelerden 588 oy alarak başkanlığına güven tazeleyerek devam etmişti. Şu anda İlyas Balcı’nın ve Cihan Emre’nin adaylığı söz konusudur diyebiliriz.

Esnaf ne der kimi seçer bilinmez. Bunun için bir şey söylemek erken olur diye düşünüyorum. Ancak kendi fikirlerimizi ortaya koymak için köşe yazılarımızı sizlerle buluşturuyoruz.

Esnaf belirli bir yönetim ile devam etmekten yana olacaktır. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de değişen bir şey olacağını düşünmüyorum.

Başka bir aday çıkar mı çıkmaz mı onu söylemekte erken. Eğer aday çıkarsa oylar tekrardan bölünmeye gider ve Balcı tekrardan seçimi garantiler. Bu benim fikrimdir.

Emre’nin çalışmalara ara vermeden devam ettiğini biliyoruz. Çalışmalarından da güzel sonuçlar aldığını düşünüyorum. Teker, teker esnaf ziyaretleri bu seçimde büyük bir rol oynayacaktır.

Esnaf yorgun. Bu yorgunluğun üzerine esnafla iç içe olmak önemlidir.

Bu seçimi esnaf yapacak. Bizler yapacağız. Seçtiği kişiyi belirleyecek olan bizleriz. Önümüzde yaklaşık 4 ay var. Uzun gözüktüğüne bakmayın su gibi akar gider. Çalışmak, esnafın ayağına gitmek gerek. Esnafın üzerinden bu yorgunluğu almak gerek… Her iki adaya da başarılar dileriz.

SORUN BİZDE

Deprem olur kiralara zam yaparız. Pandemi olur dükkân sahipleri kiracılarının gözünün yaşına bakmayız vs.

Sorun yine dış devletler de mi?

Sorun bizlerde, insanlığımızda. Acıma duygumuzun olmamasında.

Herkesi değil, çoğu kısmı eleştirmek istiyorum. İnsanlık dışı davranışlar sergiliyoruz. Biz bize bunu yaparsak dış devletleri eleştirmek ne kadar doğru olur?

Sabredemiyoruz.

Asgari ücret 1000 TL olsun. Ama fiyatları da hak ettiği değerde verelim. Sürekli asgari ücrete zaman ne zaman olacak? Asgari ücrete bu kadar zam yapıldı haberleri görüyoruz.

Mutlu mu oluyoruz asgari ücrete zam gelince. Ben mutlu olmuyorum. Asgari ücrete ne kadar zam yapılıyorsa o kadar daha gider oluyor bunu farkında olmuyor muyuz?

Asgari ücrete zam geliyor eyvallah ama elimizde kalan birkaç fabrika daha küçülmeye gidiyor. İnsanlar iş sıkıntısı yaşıyor. Bu ülkemiz için küçülüyoruz anlamına gelmektedir benim gözümde.

Biz kendi içimizdeki çekişmeleri bir kenara bırakmadığımız sürece, ülkemizin refahı için çalışmadığımız sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz.

Asgari ücrete zam benim gözümde ülkenin küçülmesi anlamına gelmektedir. Zam yaptıktan sonra elektriğe, suya, doğalgaza, yiyecek, içeceğe, benzine mazota hemen ardından zam yapıldığı sürece sevinmeye pek gerek yok.

Bizim önce kendimize çeki düzen vermemiz gerekmektedir. Biz cep doldurmak değil de huzur ve refah istiyoruz…!