-

Turhan Pişkin, Karasu’da kıyı kanunu ve imar kanununa aykırı kararlar alındığını dile getirdi. İktidarın bu kanunsuzlukların önünü açtığını ifade eden Pişkin, CHP’yi de bu olanlara sessiz kalmakla suçladı. CHP Karasu İlçe Başkanı ve belediye meclis üyelerini istifa etmeye davet eden Pişkin şunları söyledi:

BAŞI CHP’LİLER ÇEKİYOR

“Karasulu olmak bir ayrıcalıktır demesi gereken CHP, içinde yozlaştıran, kendini Karasulu sanarak Karasu’ya ihanet edenlerin oyuncakları olup ‘Karasulu olmak bir ayrıcalıktır’ deyimini yerle bir edenlerin başında CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ve CHP’li belediye meclis üyeleri gelmekte.

Neden Karasu’daki vurgunu, talanı görmeyip kendini CHP’li sananlara da rant kapılarını sonuna kadar açtılar? Çünkü yukarıda mevkilerini belirttiğim başkan ve meclis üyeleri, AKP’nin kanun ve yasalarına uyup, ülkenin kanun ve yasalarını unutanlardandır.

Karasu ilçesi 1998 yılı itibariyle gelecek nesillerin önünü açmak için turizm teşvik yasasıyla turizm bölgesi ilan edilmişken 20 yılı aşkın AKP’li belediye başkanları, Karasu’da turizm alanlarında ara iki kat üzerinde inşaat yapılamaz derken ve bunun da turizm imarıyla belirlemişken bodrum kat, 3 ve 4 kat site kaçak yapılara inşaat ruhsatları ile iskan vererek, şimdiki yerinde olmaması gereken hastaneyi, adliyeyi, sonrasında da emniyeti bu alanlara yerleştirip kaçak yapıları meşrulaştırmış ve Yeni Mahallesi gibi güzide bir mahalleyi de ortadan yok etmişlerdir.

TURİZM TEŞVİĞİNDEN ÇIKARTAN AKP’DİR

Defalarca bedelini de ödeyerek anlattığımdan başkaca bir çıkışları olmadığını gören AKP’liler soluğu Ankara’da alıp hiçbir gerekçeleri olmadığı halde Karasu’yu turizm teşvikinden çıkartmışlardır. CHP’liler de ‘Şahane bir proje’ deyip altına imzalarını atmışlardır. Bunu yapanlar Karasu ihanetçileridir.

Öte yandan kıyı kanunu 3621 sayılı ve imar kanunu 3194 sayılı yasaları hiçe sayarak anayasanın da 43 ve 11.’i maddelerine karşı gelerek İshak Sarı’nın talimatlarına uyan CHP İlçe Başkanı Aykut Süt ve meclis üyeleri AKP’nin her zaman ülkenin can damarları olan gelecek nesillere ait arazilerini kamu yararına deyip mezbeleliğe çevirdikleri gibi bunu da seçim rantı olarak kullandıkları ortada iken CHP Karasu İlçe Başkanı Süt ve meclis üyeleri bunun altına nasıl imza atabilirler?

SAHİL YOLU YOK

Bugün yine söylüyorum; 30 metrelik sahil yolu denilen bu yol, Necmettin Püskül’ün öküz arabasının geçmesiyle oluşan bir yoldur. Bu yolun tamamına yakını 3621 sayılı kıyı kanununca hazırlanan denizden karaya doğru ilk 50 ile ikinci 50 metresi içinde kalan imar planında olmayan bir yoldur. Sahil haritasına bakıldığında açıkça kıyı kenar çizgisinin nereden geçtiği bellidir.

Bugün itibariyle CHP ilçe başkanı ve meclis üyelerinin istifa etmelerini ve layık oldukları AKP’ye katılmalarını öneririm. Bunu Karasu eski belediye başkanlarından biri yaptı. Recep Tayyip Erdoğan da yakasına rozet taktı. Diyeceksiniz ki; artık kıyı kenar çizgisi içinde inşaat yaptırmıyorlar. Gelin de buna inanın. Bu da İshak Sarı’nın bir mesnetsizliğidir. Kanıt ortada”