SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2020/2021 eğitim-öğretim yılında açılışı yapılmış ve öğrenci alımına başlanmıştı. Bünyesinde, deniz ulaştırma ve işletme, deniz ve liman işletmeciliği, gemi inşaatı, sivil savunma ve itfaiyecilik programlarıyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Said Ber, “Denizcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan deniz ve liman işletmeciliği programı ülkemizde az sayıda üniversitede bulunmaktadır” vurgusunu yaptı.  

LİMAN HER ANLAMDA ÖNEMLİ

Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Said Ber, “Bu durum denizcilik sektörüne olan taleple birlikte düşünüldüğünde mezunların iş bulma noktasında kolaylık yaşaması ve her yıl Yüksek Öğretim Kurumu tarafından belirlenen kontenjanların tamamen dolması ile karşılık buluyor” dedi. Ber, “Karasu Limanı, bölge insanı adına ticari ve iş olanakları bakımından önem arz etmektedir. Yüksekokul öğrencileri ve mezunlarımız içinde Karasu Limanı hem konum olarak hem de iş imkanları bakımından ön plana çıkıyor” açıklamasında bulundu.

ÜST DÜZEYDE EĞİTİM

“Halihazırda birçok deniz ve liman işletmeciliği programı öğrencimiz, Karasu Limanı’nda stajlarını icra etmektedirler” diyen Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Said Ber, “Ayrıca dönem içerisinde gerçekleştirilen seminer ve sektörel buluşmalara Liman işletmesinden yetkililer çağırılmakta ve yüksekokulumuz ile Karasu Limanı arasında kurulan bağ sayesinde uygulamalı eğitim üst düzey seviyede öğrencilere aktarılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...